Pieters en Uneken langer bij team

Vrijdag 22 mei 2020

Women - Amy Pieters en Lonneke Uneken blijven langer bij Boels-Dolmans, volgend jaar gaat de ploeg verder on de naam SD Worx.

Europees kampioene op de weg en wereldkampioene koppelkoers Amy Pieters én het 20-jarige talent Lonneke Uneken hebben hun contract bij de Boels-Dolmans formatie verlengd. Pieters verdedigt de komende twee jaren en Uneken de komende vier jaren de kleuren van de beste vrouwenwielerploeg ter wereld die vanaf 1 januari 2021 verder gaat als SD Worx Cyclingteam.

Eerder meldde CyclingOnline.nl al dat ploegleider Danny Stam in Uneken de nieuwe kopvrouw van de ploeg zag.

Pieters (28 jaar) richt zich in 2021 natuurlijk vooral op de Olympische Spelen. ,,Ik heb de laatste jaren juist gezien dat de combinatie baan en weg goed bij mij uitpakt”, geeft Pieters aan. ,,Juist door die combinatie ben ik op beide terreinen beter gaan presteren. Ik zal in 2021 zeker ook wegwedstrijden rijden, maar als er een keuze moet worden gemaakt dan zal die altijd in het teken van Tokio staan. Ik heb bewust ook voor 2 jaar bijgetekend zodat ik me in 2022 nog een volledig seizoen op de weg kan richten. Twee jaar lang heb ik van de ploeg de vrijheid gekregen om me optimaal op de baan te richten. In 2022 hoop ik de ploeg daarvoor te bedanken met een sterk seizoen op de weg.”

Uneken is blij met het vertrouwen dat door het toekomstige SD Worx Cyclingteam in haar wordt uitgesproken. ,,Een contract van liefst vier jaar is daar het bewijs van”, zegt Uneken opgetogen. ,,Vanaf het eerste trainingskamp afgelopen winter voelde ik me thuis bij dit team. De eerste wedstrijden liepen meteen goed, wat absoluut naar meer smaakte. Toen Danny Stam met deze aanbieding kwam heb ik geen moment getwijfeld. Mijn eerste belangrijke richtpunt aan de horizon zijn de Olympische Spelen in Parijs 2024. Het geeft rust dat ik daar in deze vertrouwde omgeving naar toe kan werken. Ook is het een enorme opsteker dat Anna van der Breggen en Chantal Blaak na hun carrière in de ploegleiding en coaching van het team actief blijven. Het blijft bijzonder wanneer je zo’n grote kampioenen als leermeesters kunt hebben.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl