Retro: Markerink rondt ploegenspel af in Aalburg

Zaterdag 23 mei 2020

Women - Het publiek in Wijk en Aalburg moest toch even bekomen van de schrik dat Marianne Vos in 2008 niet voor de tweede keer op rij in haar eigen gemeente de winst was komen opeisen.

Maar ook zij weten nu dat overwinningen niet op bestelling komen. Gezien de wetten van de wielerlogica - die Vos overigens vaak genoeg tart - was het ook niet vanzelfsprekend dat de belangrijkste troef voor de Olympische Spelen deze nationale wedstrijd winnen zou. In een kopgroep van negen moest zij opboksen tegen maar liefst vier rensters van Flexpoint en die wisten Vos aardig af te matten. In de sprint waren het dan ook Loes Markerink en Elise van Hage die namens de formatie van Jean-Paul van Poppel de plekken één en twee in beslag namen. Dankzij haar derde plaats stond Vos wel op het podium, waar ze dan toch weer luid werd toegejuicht door de toeschouwers uit haar gemeente.

Maar ook bij Flexpoint was de vreugde over de dubbel in Wijk en Aalburg groot. Markerink: "We hebben dit als ploeg gewoon heel goed uitgespeeld. Het is niet gemakkelijk om Marianne te verslaan, zeker niet als ze gemotiveerd is om te winnen. Ik heb echter de goede vorm dit jaar weer te pakken en dan kan ik ook Marianne Vos verslaan."

In twaalf edities won Vos acht keer. Nadat Markerink haar in een rechtstreeks duel versloeg, won in 2012 Annemiek van Vleuten, terwijl Vos met een sleutelbeenbreuk volgde vanuit de auto. In 2015 was Chloe Hosking sneller en in 2018 (toen Vos niet mee deed) was Lorena Wiebes winnares. In 2017 weigerde Moniek Tenniglo een cadeautje toen zij met Vos naar de streep reed. (Roy Schriemer)

Foto: © Roland Godschalk

31/05/2018: 

2e Dorpenomloop van Wijk en Aalburg

(vrije klassieker vrouwen)

1. Loes Markerink (Flexpoint), 2. Elise van Hage (Flexpoint), 3. Marianne Vos (DSB Bank), 4. Monique van de Ree (Zuidwesthoek), 5. Annemiek van Vleuten (Vrienden vh Platteland), 6. Moniek Rotmensen (Van Bemmelen), 7. Arenda Grimberg (Van Bemmelen), 8. Iris Slappendel (Flexpoint), 9. Jacobien Kanis (Flexpoint), 10. Linda van Rijen (DSB Bank)Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl