Bij Biehler verwacht men geen mutaties richting 2021

Woensdag 03 juni 2020

Women - Biehler Pro Cycling is sinds enkele weken weer gezamenlijk aan het trainen, waarbij de regels rond afstand houden worden gewaarborgd. Men hoopt nog te koersen in 2021, maar voor Wim Klement staat al vast: "Op basis van dit korte seizoen kun je niemand beoordelen, niet van de huidige groep en niet bij de clubs of junior-vrouwen. Ik verwacht dan ook geen veranderingen in de selectie richting volgend jaar."

Het is voor het grote publiek wellicht de minst bekende van de UCI-ploegen, de status van internationaal vrouwenteam is nu twee jaar oud, maar men heeft een lange geschiedenis die verbonden is met Swabo. Onder het team van Biehler bevinden zich ook nog opleidingsteams in dezelfde structuur.

Volgens Wim Klement kwam de klap hard aan toen in maart plots het seizoen werd stil gelegd. "We waren hoopvol over het begin in de Vuelta Feminas, de Omloop Het Nieuwsblad en de Omloop van het Hageland. Vervolgens was de schok groot dat het seizoen plots stopte. Daar hebben we als ploegleiding wel veel energie in moeten stoppen. De één wilde volop door, de ander vroeg zich af waarvoor ze het nog deed. Dus soms moest je op de rem en soms moest je motiveren. Sinds enkele weken trainen we weer gezamenlijk, we gaan langzaam opbouwen richting de eerste wedstrijden in augustus en vooral september. Officieel hebben we de Ladies Tour of Norway als eerste koers staan. Dat brengt ons ook direct bij een eerste uitdaging: kunnen we straks wel weer vrij reizen? We willen veel koersen, maar het liefst natuurlijk wel in een kalender met enige samenhang en basisvoorwaarde is wel dat je er kunt komen."

Hij behoudt de hoop dat het er nog van komen gaat. "Het zal wellicht vooral in Nederland en België worden dat we kunnen beginnen. Als het nog lukt om nog twee maanden te koersen, dan hebben we tenminste nog iets van een seizoen gehad. Behalve Norway hebben we in ieder geval de Boels Ladies Tour en de Amstel Gold Race hoog op ons lijstje staan. De situatie is op clubniveau en bij de junior-vrouwen nog schrijnender, daar lijkt het echt een verloren seizoen te worden.Maar ook bij ons geldt: op basis van dit korte seizoen kun je niemand beoordelen, niet van de huidige groep en niet bij de clubs of junior-vrouwen. Ik verwacht dan ook geen veranderingen in de selectie richting volgend jaar. Maar dat zal voor veel teams gelden, ik denk dat het lastig is om een nieuwe plek te veroveren bij een UCI-team van onderop. Nu moet ik zeggen dat we niet snel eerstejaars rensters in het team opnemen, Maike van der Duin was een uitzondering, maar die maakte de status van talent ook al waar in het vroege voorjaar."

Foto: © Biehler Krush Cycling Team

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl