Boels Ladies Tour met selectief slotweekend

Donderdag 11 juni 2020

Women - De organisatie van de Boels Ladies Tour kan de eerste drie etappes voor de editie 2020 presenteren. De enige Women’s WorldTour-etappekoers in de Benelux kreeg een nieuwe plek op de kalender van 1 tot en met 6 september en doet met een tijdrit Gennep (3 september) aan, schotelt in Sittard-Geleen (5 september) een selectieve Limburg-etappe voor en sluit af met een zware etappe in Arnhem (6 september).

Hiermee staat het frame voor een selectieve ronde waarin de wereldtop bij de vrouwen de degens kan kruisen in de eerste meerdaagse koers van betekenis na de herstart van de internationale vrouwenkalender.

Organisator Thijs Rondhuis is verheugd deze drie ritten alvast te kunnen presenteren. “Uiteraard zijn wij blij dat we in deze onzekere tijd op de steun van de gemeenten Gennep, Sittard-Geleen en Arnhem kunnen rekenen om de Boels Ladies Tour mogelijk te kunnen maken. Bij de organisatie en de drie gemeenten is er voldoende vertrouwen dat - met de nodige aanpassingen - het evenement mogelijk gaat zijn en we er een succes van kunnen maken. Na nauw overleg met alle vergunningverleners en de wielerbonden UCI en KNWU is besloten om de voorbereidingen voort te zetten. Bij deze ontwikkelingen zijn de teams en rensters nauw betrokken. Maar ook wij volgen de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet. Met de drie gemeenten is dan ook de afspraak gemaakt dat, mocht in de komende periode blijken dat de Boels Ladies Tour niet mogelijk is, de etappes doorschuiven naar de editie 2021. Op dit moment lopen er gesprekken met andere gemeenten om aan het verdere etappeschema invulling te geven.”

Er is volgens Rondhuis genoeg om naar uit te kijken wanneer hij de genoemde etappes in ogenschouw neemt. Op donderdag 3 september wacht de rensters een individuele tijdrit van 22 kilometer rond Gennep. De start en finish zijn voorzien op Picardie in deze Noord-Limburgse gemeente die sinds 2014 een vaste etappeplaats is en het parcours voert van Gennep naar Siebengewald en weer terug. “Een traject voor de echte hardrijders. Hiermee gaat een wens vanuit de sporters in vervulling om de tijdritspecialisten, die in het seizoen weinig tijdritten voorgeschoteld krijgen, aan hun trekken te laten komen.” 

Op zaterdag 5 september klinkt het startschot voor een etappe over 149 kilometer vanaf wielercentrum Glanerbrook in Sittard, terwijl de finishlijn wordt getrokken in Sweikhuizen. Er worden acht ronden van 17,5 km gereden met daarin elke ronde vier klimmetjes waaronder Watersley en de uitdagende finishklim op de Bergstraat in Sweikhuizen. “Bijzonder is de samenwerking met de Watersley Ladies Challenge, een internationale wedstrijd uit de UCI Nations Cup voor rensters -19. Zowel de junior-vrouwen als de nieuweling-meisjes leggen hun etappe over hetzelfde parcours af, maar voor hen zijn start en finish op Watersley voorzien.”

De slotetappe op zondag 6 september biedt de rensters een ultieme kans om het klassement nog in een definitieve plooi te leggen. De rit is 150 kilometer en start en finish zijn uitgetekend op de Zijpendaalseweg in Arnhem. Er worden zeven omlopen van 14 kilometer verreden, met daarin telkens de Posbank. Er wordt afgesloten met vijf plaatselijke ronden van zeven kilometer. “Om de plaatselijke ronde selectief te maken, wordt deze ten opzichte van vorig jaar andersom gereden en wordt de Zijpendaalseweg tot het einde omhoog gereden. Met zeven keer de beklimming van de Posbank en een zwaardere plaatselijke ronde in Arnhem ontstaat er een selectieve finale van de Boels Ladies Tour” zo verwacht de organisatie.

Foto: © Sportfoto Hoofdrolspeelsters uit de vorige editie met Lorena Wiebes, eindwinnares Christine Majerus en Lisa KleinEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl