Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

BinckBank Tour strijkt neer in Zeeland

Donderdag 11 juni 2020

Elite men - Zeeland kleurt dit jaar het parcours van één van de grootste wielerwedstrijden van Nederland en België: de BinckBank Tour. Op woensdag 30 september vindt de individuele tijdrit van ongeveer 9,4 kilometer plaats in Vlissingen. Een dag later, donderdag 1 oktober, start de derde rit in het Zeeuwse Philippine. 

Zoals eerder aangekondigd vindt de ingekorte BinckBank Tour (5 dagen) dit jaar plaats van 29 september tot en met zaterdag 3 oktober. Voor de traditionele tijdrit en de start van de derde rit strijkt de wielerwedstrijd neer in de provincie Zeeland. Dit maakten gedeputeerde van de provincie Zeeland Jo-Annes de Bat (sport), wethouder van de stad Vlissingen Rens Reijnierse (sport), wethouder van de gemeente Terneuzen Jack Begijn (sport) en Rob Discart (koersdirecteur BinckBank Tour) vandaag bekend. 

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat (sport) is blij met de komst van de BinckBank Tour naar Zeeland: "We zijn blij dat, nu bijna geen wielerwedstrijden in Zeeland kunnen plaatsvinden, het peloton van de BinckBank Tour niet 1 maar 2 dagen in Zeeland rijdt! We hopen op een mooi evenement met typisch Zeeuwse beelden en elementen: zee, land en wind!"

Koersdirecteur Rob Discart: “Inmiddels hebben we een geschiedenis opgebouwd met de provincie Zeeland. Met start- en finishlocaties als Schouwen-Duiveland, Middelburg en Terneuzen zetten we nu in Vlissingen en Philippine onze fijne samenwerking met de wielerprovincie Zeeland verder.” 

De tijdrit zal starten en finishen in het Vlissingse Bellamypark. Het eerste gedeelte van het parcours loopt door de stad. Het tweede gedeelte passeert het strand waar de wind zeker zijn rol zal opeisen. Wethouder Reijnierse: “Het is heel mooi dat de tweede etappe en tijdrit van de BinckBank Tour in Vlissingen wordt gereden en dat onze mooie boulevard een onderdeel is van deze route”. 

“Het is sportief een mooie uitdaging om op dag 2 van een dit jaar ingekorte BinckBank Tour via de tijdrit een eerste indicatie te krijgen hoe het klassement er kan gaan uitzien,” aldus Rob Discart. 

Ook fietsliefhebbers krijgen de kans om te proeven van professioneel wielrennen. Tijdens de BinckBank TeamTijdrit, krijgen bedrijven, groepen vrienden, wieler- en andere sportclubs de mogelijkheid om zelf over het parcours te rijden. Zo brengen we het wielrennen nóg dichter bij de inwoners van Vlissingen en de provincie Zeeland.

Op 1 oktober start de derde rit in Philippine, deelgemeente van Terneuzen. Het peloton krijgt vanaf de start ruim 165 km vlakke wegen voor de wielen geschoven. In het eerste gedeelte doet het peloton een flink stuk Zeeland aan en passeert het 2 keer de startlocatie in Philippine. Daarna gaat het langs Zwartenhoek naar België om via Zelzate en Eeklo richting finishlocatie Aalter te fietsen. Jack Begijn, de Terneuzense wethouder van sport: "De afgelopen periode hebben we het moeten stellen zonder belangrijke evenementen. Nu het gewone leven weer op gang komt, is er ruimte voor twee grote wielerevenementen in onze gemeente. Veel mensen kijken uit naar de etappe van de BinckBank Tour, onderdeel van de UCI WorldTour, waarvan de start plaatsvindt in ons mosseldorp Philippine. Twee weken later volgt als toetje de start van de Scheldeprijs in Terneuzen. Hopelijk blijven de omstandigheden gunstig, zodat we in het najaar volop kunnen genieten van het wielrennen in onze gemeente."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl