Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ook Daags na de Tour werpt handdoek

Vrijdag 19 juni 2020

Elite men - style="margin: 6px 0px; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; color: #1d2129;">De 46ste editie van Daags na de Tour die maandag 21 september van start zou gaan, is na veel wikken en wegen alsnog van de agenda gehaald. Voor het eerst na 45 jaar komen er een dag nadat de Tour de France in Parijs eindigt, geen profrenners naar Boxmeer.

Na ampel overleg met onder andere de technische commissie van Daags na de Tour, sponsoren en de burgemeester van Boxmeer Karel van Soest, kon het dagelijkse bestuur niet anders dan besluiten tot afgelasting. Natuurlijk heeft de coronacrisis hier alles mee te maken. De geluiden dat Nederland ook na de zomer nog te maken heeft met een anderhalvemetersamenleving worden steeds hardnekkiger. Bij een evenement als Daags na de Tour is het volgens het bestuur onmogelijk de anderhalvemetermaatregel na te leven en te handhaven.

“Het was een zware beslissing die ik met pijn in het hart moest nemen, maar het kon niet anders”, zegt rondevoorzitter Pierre Hermans.

Eerder besloten alle andere profcriteriums hun wedstrijd al te schrappen.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl