Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Teunissen koerst maar één keer met Groenewegen

Maandag 29 juni 2020

Elite men - Mike Teunissen - die vorig jaar als eerste Nederlander in ruim dertig jaar het geel in de Tour veroverde - rijdt dit jaar geen grote ronde én zal veel minder vaak samen met Dylan Groenewegen koersen dit jaar. Dat vertelt hij op zijn website.

Dit alles heeft uiteraard te maken met de hertekende wielerkalender. "Natuurlijk frappant dat ik dit jaar géén grote ronde ga rijden. Wel jammer, maar we moeten kiezen. Opvallend omdat ik in de oorspronkelijke planning zowel Giro als Vuelta zou doen. Maar de combinatie was in deze krappe planning onmogelijk. De Giro valt samen met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix en de Vuelta is vijf dagen onderweg als ik aan de start sta van deze kasseienklassieker. Wel ben ik nog eerste reserve voor de Tour de France."

Ook zal hij minder vaak aan sprinter Dylan Groenewegen worden gekoppeld. "Zoals we het nu hebben gepland, alleen in de Tirreno-Adriatico. De eerste weken rijden we vooral Italiaanse wedstrijden en Plouay. Daarna mogelijk BinckBank en de Belgische klassiekers. Er bestaan echter ook nog wel wat onzekerheden, zeker als het gaat om de trainingsstages. Ook de maatregelen bij de wedstrijden zijn minder duidelijk. We zijn daarin afhankelijk van de lokale overheden. We zullen echter als klassiekerselectie bij elkaar blijven, in eerste instantie in Italië. De Tourploeg doet hetzelfde, maar dan in Frankrijk. We hebben nu nog anderhalve maand tot de eerste koers. Dat lijkt voor mij perfect. De test in Zuid-Limburg van een dag of tien geleden zag er goed uit."

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl