Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Retro: Langeveld wint NK beloften Rotterdam

Donderdag 01 september 2022

National - Sebastian Langeveld werd in 2014 bij de profs Nederlands kampioen, negen jaar daarvoor veroverde hij de beloftentitel in Rotterdam. Het wedstrijdverslag behandelen wij dit weekend in de rubriek Retro.

Bij de beloften was in een kopgroep groep van negentien was Rabobank goed vertegenwoordigd met Tom Veelers, Marc de Maar en Lars Boom, terwijl Bert Story-Piels  Reinier Honig en  Jos van Emden mee hadden. De teams Eurogifts.com, Lowik-Van Losser en Van Vliet-EBH hielden de marge klein, zodat hun kopmannen uitzicht hielden op de medailles. Toen in de voorlaatste ronde de achterstand tot onder de halve minuut terug liep, wisten onder anderen Niki Terpstra (Axa), Sebastian Langeveld, Martijn Maaskant (Van Vliet-EBH), Thom van Dulmen (Rabobank) en Johnny Hoogerland (Eurogits.com) de oversteek dan ook te maken.

Met nog een ronde te gaan, reed een nieuwe kopgroep weg van acht renners. Uit de eerdere kopgroep bleven Reinier Honig, Lars Boom, Floris Goesinnen en Rick Flens over, terwijl Johnny Hoogerland, Sebastian Langeveld, Thom van Dulmen en de verrassend sterk rijdende Koen Zanders (Peddelaars-Hoogeveen) net de oversteek gemaakt hadden. Na vergeefse pogingen van Hoogerland en Boom liep de wedstrijd op een sprint uit. Reinier Honig (Bert Story-Piels) rekende zich al rijk als de in theorie snelste man van de groep, maar het was Sebastian Langeveld van Van Vliet-EBH die de Noord-Hollander nog wist te verschalken. Bepaald geen gestolen zege:  Langeveld begon wat later aan het wegseizoen na een actieve winter in het veld, maar won wel de koninginnerit in Olympia's Tour en bovendien waren er voor de Lissenaar tweede plekken in zowel de Omloop der Kempen als de Ronde van Vlaanderen voor beloften. Deze titel was een nadrukkelijk volgend doel.

Langeveld zei op de persconferentie: "Je hoopt natuurlijk dat het gaat lukken, maar op dit parcours is alles mogelijk. Toen Hoogerland naar de koplopers toe sprong, wist ik dat ik mee moest zijn. Ik zat kapot op het laatst, maar dat gold voor iedereen. Normaal gesproken win ik zo'n sprint niet, maar vandaag had ik toch nog een mooi eindschot in huis. Mooi dat dit hier in Rotterdam gebeurt, dicht bij het Westland waar de sponsor gevestigd is." Honig won zilver, maar was heel dicht bij een beloftentitel, nadat hij al twee keer kampioen bij de junioren was. "Ik kan goed toeleven naar kampioenschappen, dat bleek ook nu weer. In de sprint had ik er niet op gerekend dat ik geklopt zou worden, maar misschien betaalde ik de tol voor het kopwerk dat ik tijdens de lange vlucht heb gedaan" liet  hij ten overstaan van het journaille optekenen.  (Roy Schriemer)

Foto: © Sportfoto

25/06/2005:

NK weg beloften

(Rotterdam)

1. Sebastian Langeveld, 2. Reinier Honig, 3. Johnny Hoogerland, 4. Thom van Dulmen, 5. Koen Zanders, 6. Rick Flens, 7. Lars Boom, 8. Floris Goesinnen, 9. Kai Reus, 10. Tom Leezer, 11. Tim van der Zanden, 12. Bart Vendrig, 13. Niki Terpstra, 14. Tom Veelers, 15. Martijn MaaskantEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl