Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Belkin ziet vandaag kansen in Vuelta

Vrijdag 13 september 2013

Elite men - Een dag na de etappezege van Bauke Mollema hield de nog maar uit vier man bestaande Belkin-brigade zich in de achttiende etappe van donderdag afzijdig. "We zagen niet echt kansen. Daardoor konden we allemaal krachten sparen voor vrijdag. We hebben goede hoop dat Bauke Mollema en David Tanner zich dan kunnen laten zien."

Dat meldde ploegleider Merijn Zeeman vanuit de Vuelta. "We gaan alles op alles zetten om goed voor de dag te komen en opnieuw voor de overwinning te rijden. De finale is vrij explosief en dat ligt onze jongens.”

Scenario Mollema

De ploeg hield donderdag nog wel rekening met een scenario Mollema , maar dan had de koers anders moeten lopen. Zeeman: “Als het peloton de kopgroep nog had bijgehaald voor de voet van de slotklim, dan was Bauke voornemens nog wat te proberen, maar die vlieger ging niet op.”  Nu bleef Vasil Kiryienka van Sky voorop en soleerde de Wit-Rus op de Peña Cabarga naar de ritzege. 

Nog niet verzadigd

Mollema is na zijn etappezege van woensdag nog niet verzadigd. De nummer zes van de Tour de France hoopt nog een keer mee te kunnen doen voor de dagwinst.  “Ik denk dat een ontsnapping vrijdag een goede kans maakt. Je weet natuurlijk nooit of andere ploegen het gat dicht willen en gaan rijden, maar wij willen er voor gaan. Het is onze beste kans op nog een ritzege. Donderdag was al vrij snel duidelijk dat de ontsnapping het ging volhouden tot de streep en daarom viel er voor mij niet heel veel te halen. Ik heb krachten gespaard zodat ik nu opnieuw alles kan geven."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl