Van der Breggen mikt op Ardennen en WK

Woensdag 15 juli 2020

Women - De Boels Dolmans ploeg bereidt zich via de Spaanse wedstrijden, Emakumeen Nafarroako Klasikoa, de Clasica Femenina Navarra, Durango-Durango Emakumeen Saria en de Italiaanse Strade Bianche voor op de herstart van het nieuwe seizoen.

De voornaamste doelen van de ploeg liggen later dit jaar op de Waalse en Vlaamse klassiekers.  Met Anna van der Breggen heeft de ploeg een speerpunt op het WK en in de Waalse wedstrijden en met Chantal Blaak en Amy Pieters heeft men twee troeven voor de Vlaamse klassiekers in handen. 

Ploegleider Danny Stam licht toe: “Niemand weet echt waar hij aan toe is. Alles is nog zeer bewerkelijk en afhankelijk van ontwikkelingen die niemand in de hand heeft. Dat maakt het juist zo lastig voor iedereen. Het is een puzzel die vanwege ontbrekende stukken vooralsnog niet te leggen is. Je kan als ploeg alleen maar je stinkende best doen door je optimaal voor te bereiden en de rest op je af laten komen. Als alles doorgaat zoals nu op de kalender staat dan gaan we eind juli en begin augustus wedstrijdritme opdoen in het Baskenland en Italië om goed te zijn voor de rest van het seizoen.”

De Boels-Dolmans ploeg bereidde zich begin juli voor in Limburg. Alle rensters waren aanwezig behalve de Noord-Amerikaanse rensters: Katie Hall, Karol-Ann Canuel en Skylar Schneider. Zij mogen vanwege inreisbeperkingen nog niet naar Europa reizen en bereiden zich in Noord-Amerika op de hervatting van het seizoen voor.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl