Chaos bij herstart vrouwenseizoen rond coronaprotocollen

Donderdag 23 juli 2020

Women - De herstart van het vrouwenseizoen in het Baskenland lijkt een valse start te worden. Er is veel onzekerheid of alle teams voldeden aan de eisen en daarom start bijvoorbeeld CCC-Liv van Marianne Vos niet.

Ook The Cycling Alliance - een vakbond voor vrouwen - spreekt zorgen uit over de verschillen bij de voorbereiding op het seizoen. Niet alle teams kunnen garanderen dat aan de protocollen is voldaan.

CCC-Liv trok als eerste de ultieme conclusie. “We hebben onszelf in de afgelopen maanden een zeer strikt gezondheidsprotocol opgelegd. Dit alles om de risico’s op besmetting met COVID-19 tot een minimum te beperken. We waren verheugd dat we eindelijk weer konden gaan koersen, maar woensdag is gebleken dat de gezondheidsrisico’s in de regio Navarra te groot zijn”, zegt teammanager Eric van den Boom.

“We hebben alle protocollen gevolgd en weten door de dagelijkse gezondheidsmonitoring van rensters en stafleden dat geen van ons allen besmet is met COVID-19. Zouden we donderdag in koers treden, dan komen we in aanraking met rensters van wie, naar nu pas blijkt, hoogstens onzeker is of zij ook de verplichte RT-PCR-test hebben ondergaan. Daarbij is het aantal besmettingen op de wedstrijdlocatie in twee dagen tijd aanzienlijk gestegen.”

“In overleg met onze teamarts hebben we de pijnlijke beslissing moeten nemen om donderdag en vrijdag niet van start te gaan. In plaats daarvan blijven de rensters in Spanje bijeen in de beschermde teambubbel. Het is een domper voor iedereen die betrokken is bij de wielerploeg, maar de gezondheid van onze mensen staat te allen tijde voorop. De intentie is om zondag in Durango-Durango wel van start te gaan.”

Op de startlijst staan ook Anna van der Breggen en wereldkampioene Annemiek van Vleuten. In de eerste wedstrijd mochten uiteindelijk alleen de teams startten die konden bewijzen dat hun rensters getest zijn de afgelopen periode.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl