Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

A Bloc ging niet over 1 nacht ijs bij start in Sibiu

Donderdag 23 juli 2020

Elite men - Vandaag begon op Roemeense bodem de Sibiu Tour. Alpecin-Fenix wilde bij nader inzien niet rijden, het Nederlandse A Bloc startte. Maar wel met de nodige voorzorgsmaatregelen.

Dat zegt teammanager Paul Tabak tegen De Stentor.  "De renners en begeleiders zijn voor de reis naar Roemenië getest. Verder vlogen de renners dinsdag vanuit Dortmund rechtstreeks naar Sibiu. Daar werden wij opgehaald en naar het hotel gebracht. In het hotel zijn slechts twee ploegen aanwezig. Wij verblijven daar volgens UCI-protocol in onze eigen ‘teambubbel’. ,,Iedereen draagt buiten de wedstrijd en het hotel een mondkap, er mag ook geen contact zijn met andere teams buiten de wedstrijd om. Renners en begeleiders krijgen in Sibiu tweemaal daags een gezondheidscheck. Ook is er een speciale corona-official aanwezig.’’  Lees het hele verhaal hier.

De proloog werd vandaag gewonnen door Niko Holler van Bike Aid. Mel van der Veekens werd 21e. De laatste deelnemers hadden met regen af te rekenen. Ivar Slik startte in het laatste blok en was gebrand op het verdedigen van zijn overwinning van vorig jaar, maar kwam al in de eerste bocht ten val. "Het regenen was gestopt en op sommige stukken was de weg opgedroogd. Ik gokte erop dat ik op volle snelheid door de bochten kon, maar dat bleek al snel niet zo te zijn. Ik baal er enorm van dat je er alles aan doet om hier top te zijn, maar door iets wat je niet in de hand hebt uiteindelijk niet mee kan strijden voor de overwinning."

Foto: © A BlocEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl