Van Vleuten blijft ongeslagen in 2020

Vrijdag 24 juli 2020

Women - Annemiek van Vleuten heeft ook haar derde wedstrijd van het seizoen gewonnen. In de Classica Navarra soleerde zij naar de titel.

Aanvankelijk trok de wereldkampioene op avontuur met Elisa Longo Borghini, maar die moest Van Vleuten met pech laten gaan. De Italiaanse kwam terug en kon toen niet volgen op een klim. Vervolgens won de Gelderse na gisteren en de Omloop Het Nieuwsblad haar derde wedstrijd van het jaar.

“Met zijn tweeën was het een ideale situatie”, gaat ze verder. “Elisa’s team Trek-Segafredo zou dan niet gaan achtervolgen en bovendien stond er windkracht vijf en op sommige stukken best wat wind tegen. Daarom was het goed om samen te zijn en samen te werken. Toen onze voorsprong zo’n anderhalve minuut bedroeg op een groep met daarin Anna van der Breggen, en waarin Amanda Spratt goed afstopwerk deed, kreeg Elisa te maken met schakelproblemen. Ze wilde van fiets wisselen. Dat was niet iets waar we op konden wachten, maar ik heb het wel wat rustiger aan gedaan, zodat we weer samen verder konden.”

Zo brak de finale ook aan, met zijn tweeën vooruit. “Met Elisa zou ik op zich ook wel naar de streep kunnen rijden, maar ik wilde het daar ook niet op aan laten komen. Met nog twintig kilometer te gaan kwam er nog een lastige klim, van bijna acht procent over een kilometer. Daar wist ik haar onderaan de klim direct te lossen. Toen moest ik dus nog wel even alleen door, met heel zere benen. Ik moest echter wel gas blijven geven, want achter mij kwam het weer samen en werd het echt een peloton. Volgens mij was de samenwerking echter niet super goed en mijn voorsprong op Elisa bleef stabiel. Ik ben blij dat ik zo opnieuw kon winnen.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl