Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

David Dekker aanwinst Jumbo-Visma

Woensdag 29 juli 2020

Elite men - David Dekker versterkt vanaf 2021 de gelederen van Team Jumbo-Visma. De Nederlandse beloftenkampioen komt over van SEG Racing Academy en tekent voor twee jaar in het World Tour-team van manager Richard Plugge.

De tweeëntwintigjarige Dekker veroverde vorig jaar het rood-wit-blauw in de beloftencategorie en wist eerder dit jaar de Dorpenomloop Rucphen en de Ster van Zwolle op zijn naam te schrijven.

Dit is de transfer die Dekker voor ogen had. “Ik ben erg blij dat ik bij Team Jumbo-Visma heb getekend. Naast het feit dat het een Nederlandse ploeg is, groeit het team enorm. Momenteel is deze ploeg één van de betere teams in de World Tour. Ik denk dat ik optimaal gebruik kan maken van de faciliteiten die Team Jumbo-Visma biedt om de beste wielrenner te worden binnen mijn mogelijkheden.”

“Als je naar de afgelopen jaren kijkt, dan denk ik dat dit een logische stap is in mijn carrière”, vervolgt Dekker. “Ik heb grote stappen gezet in mijn ontwikkeling. Daarmee heb ik deze transfer afgedwongen. Ik hoop me de komende jaren te kunnen focussen op het sprinten. Van een grote sprinter als Dylan Groenewegen kan ik veel leren.”

Sportief directeur Merijn Zeeman van Team Jumbo-Visma kijkt uit naar de komst van Dekker. “David heeft zich de afgelopen jaren goed ontwikkeld bij Metec. Dit voorjaar is hij bij SEG Racing Academy definitief doorgebroken met goede prestaties in de weinige koersen die zijn verreden. We denken dat hij een talentvolle sprinter is, die in onze structuur rustig kan doorgroeien. Hij gaat veel kansen krijgen. De afgelopen jaren hebben wij als team veel geleerd van het opleiden van Dylan. Daar kan David van profiteren.”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl