Van der Breggen kent programma najaar

Vrijdag 31 juli 2020

Women - Met de Strade Bianche sluit Anna van der Breggen een eerste blok op de nieuwe Corona-wielerkalender af. Na drie wedstrijden in het Baskenland vormt de klassiekers over de witte grindwegen in Toscane het hoofddoel van dit blok voor de kopvrouw van het Boels-Dolmans Cyclingteam.

"Het was mooi om met drie zware wedstrijden in Noord-Spanje deze herstart van het seizoen te maken. Daardoor heb ik direct mijn conditie al kunnen aanscherpen. Mijn sterke finale in Durango, waar ik in de finale weer terrein op de zeer sterke Annemiek van Vleuten kon terugwinnen, geeft me vertrouwen voor de Strade Bianche. Dit is een klassieker die me goed ligt en die ik twee jaar geleden al op mijn naam schreef.”

Na de Strade Bianche gaat Van der Breggen het WK parcours in het Zwitserse Martigny verkennen. Vervolgens gaat de olympisch kampioene met Chantal Blaak 20 dagen op hoogtestage in het Oostenrijkse Kühtai. ,,Eigenlijk zit dit blok van vier wedstrijden iets te ver van de echte hoofddoelen van mijn seizoen af. Dat komt ook door het wegvallen van een aantal wedstrijden waaronder de Boels Rental Ladies Toer. Ik hoop straks in september echt te pieken. Het EK-tijdrijden, de Giro d’Italia Femminile en het WK op de weg zijn dan mijn grote doelen. Al rij ik ook het NK op de weg in Drenthe, de GP Plouay, het EK op de weg en de WK tijdrijden.”

Of Van der Breggen een klassement in de Giro gaat rijden, weet ze nog niet. ,,Het parcours van die ronde is nog niet gepresenteerd, dus ik weet niet of het een wedstrijd is waar ik goed uit de voeten kan. Ook is er nog sprake dat het WK tijdrijden van de zondag naar de woensdag wordt verplaatst, waardoor je meer tijd hebt om te herstellen. Al wordt die tijdrit in Zwitserland helaas op een nagenoeg vlak parcours verreden. Op het WK op de weg zijn wel genoeg hoogtemeters. Ik kijk echt uit naar de verkenning van dat parcours.”

Na het WK rijdt Van der Breggen nog de klassiekers Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, Amstel Gold Race, Ronde van Vlaanderen mogelijk Parijs-Roubaix. ,,Allemaal wedstrijden die me goed liggen en koersen die ik in het verleden al eens heb gewonnen. Ik vraag me wel af hoe fris ik in die periode nog ben. Het is vanaf eind augustus een druk en intensief programma. Daarom kan ik nu nog niet zeggen of ik van start ga in Parijs-Roubaix. Als ik me nog goed voel, dan rij ik die kasseienklassieker graag.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl