Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Robert Gesink wint GP de Quebec

Vrijdag 13 september 2013

Elite men - Robert Gesink heeft in Canada de Grand Prix de Quebec op zijn naam gebracht. De renner van Team Belkin bleek in een hectische finale het meest koelbloedig en liet Arthur Vichot (tweede) en Greg van Avermaet (derde) achter zich.

In de GP de Quebec leek aanvankelijk Niki Terpstra (OmegaPharma-QuickStep) op weg naar de zege, maar de Noord-Hollander werd in de kraag gevat door onder andere Peter Sagan. Toen een groep aan kwam sluiten, bleek Gesink het best bij de les op weg naar de streep. Terpstra werd uiteindelijk zesde, Tom-Jelte Slagter (ploeggenoot van Gesink bij Belkin) was zevende. Gesink won in 2010 al de GP de Montréal, de wedstrijd die later dit weekeinde op het programma staat.

Beetje verbaasd

De winnaar had niet verwacht dat dit er nog in zat na zo’n slopende koers. "Ik sta nog steeds een beetje te trillen. Natuurlijk was het geen vlakke sprint, het ging aardig omhoog, maar ik ben echt een beetje verbaasd. Blijkbaar zat iedereen stuk.”  Voor Gesink was de overwinning in Québec een last die van zijn schouders viel. “Het is een beetje een moeilijk jaar. De Giro verliep moeizaam en niet zoals ik wilde en dat maakt deze zege extra speciaal. Ik heb er heel hard voor moeten werken.”

World Tour-successen   

Nederland doet het in 2013 goed in de WolrdTour-wedstrijden. Eerder dit seizoen won Tom-Jelte Slagter de Tour Down Under en was Pieter Weening primus in de Ronde van Polen.

Foto: © Sportfoto/George Deswijzen



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl