Van Vleuten naar zege in Strade Bianche

Zaterdag 01 augustus 2020

Women - Annemiek van Vleuten heeft voor het tweede jaar op rij de Strade Bianche voor vrouwen gewonnen.

De wereldkampioene uit Mitchelton-Scott wist in de laatste kilometers op vluchtster Mavi Garcia van Alé-BTC Ljubljana neer te strijken. In de steile slotstrook wist de Gelderse de Spaanse af te schudden.

Mavi Garcia ontsnapte uit een groep met onder anderen Ellen van Dijk. Van Vleuten sloot aan in deze groep en maakte van daaruit de sprong naar de koploopster. Onderweg werd gemeld dat Garcia zes minuten voorsprong had op de groep Van Vleuten-Van der Breggen, maar de wereldkampioene maakte het ongelofelijke waar.

Annemiek van Vleuten is nog altijd ongeslagen in 2020. Na de Omloop Het Nieuwsblad won ze ook drie Baskische eendagswedstrijden.

Achter Mavi Garcia werd Leah Thomas derde. Anna van der Breggen eindigde nog als vierde, Marianne Vos werd zesde.

"Het was zwaar en warm vandaag" zei de winnares in een eerste reactie. "Maar een harde wedstrijd is altijd goed voor mij, omdat veel concurrentes er meer moeite mee hebben. Mijn ploeggenote Amanda Spratt was in de aanval en toen dacht ik op een gegeven moment dat mijn kansen verkeken waren. Maar ik ben vol in de tegenaanval gegaan, nadat Mavi Garcia alleen naar de zege op weg leek. Ik ben blij hier op deze aankomst in Sienna weer gewonnen te hebben, de mooiste plek voor een finish voor mij."

Voor het tweede jaar op rij kon Annemiek van Vleuten haar feestje daardoor vroeg vieren op de Piazza del Campo. “Dit is zo’n onwijze beloning voor dat ik door ben blijven trainen in de coronaperiode en gemotiveerd ben gebleven. Dat is echt super tof! Natuurlijk zijn de Spaanse koeren mooi om te winnen, maar deze wedstrijd stond wel heel hoog op mijn verlanglijst. Het is een heel gave koers. Met dat gevecht en die risico’s vond ik het wel even een verschrikkelijke koers, maar als je eenmaal de finale rijdt en bij de finish komt, is dat super mooi.”

Foto: © La Presse D'Alberto/Ferrari

 

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl