Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eindelijk weer koers voor Dumoulin

Woensdag 05 augustus 2020

Elite men - Tom Dumoulin start aankomende vrijdag in de Tour de l'Ain aan de zijde van de mede-kopmannen voor de Tour de France Steven Kruijswijk en Primoz Roglic.

De Limburger reed vorig jaar juni zijn laatste officiele wedstrijd, het Criterium du Dauphiné, toen nog voor Team Sunweb. Aan het begin van het jaar gooide lichamelijk ongemak opnieuw roet in het eten.

Behalve de drie kopmannen zijn ook Robert Gesink, Tony Martin en George Bennett voorzien in de stal van Jumbo-Visma in deze Franse etappekoers.

Ploegleider Grischa Niermann benadrukt het belang van deze wedstrijd. "Dit is de eerste wedstrijd in de opbouw naar de Tour de France. De renners hebben een zeer goede hoogtestage in Tignes achter de rug. Nu is het belangrijk om in het wedstrijdritme te komen. Het geel in Parijs is ons grote doel en dit is een belangrijk puzzelstukje in de opbouw naar dat doel."

De Tour de l'Ain bestaat uit een relatief vlakke etappe en twee ritten met aankomst bergop. De tweede etappe finisht op de Col du Grand Colombier, een klim van ruim zeventien kilometer in de Franse Jura.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl