Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bergtrui voor Bouwman in Czech Tour

Zondag 09 augustus 2020

Elite men - Koen Bouwman heeft de bergtrui gewonnen in de Czech Tour. Hij werd zevende in het eindklassement, één plek voor Pascal Eenkhoorn, die vandaag vierde was.

Team Jumbo-Visma reed in Tsjechië een aanvallende wedstrijd met een mix van World Tour-renners en renners van het Development team. De ploeg liet zich opmerken met Bouwman en Lars Boven in de vroege vlucht en noteerde toptienplaatsen in etappes met Olav Kooij en Eenkhoorn. Team Jumbo-Visma werd ook zesde in de ploegentijdrit.

Bouwman: “Het grootste doel was dat die jonge mannen van ons zouden leren. De bergtrui was zeker een doel voor de ploeg, maar niet zozeer in eerste instantie van mij. Maar nadat die jonge mannen niet wegkwamen in de eerste etappe, kwam ik ineens voorop te zitten en sprokkelde ik genoeg punten om die trui te pakken. Het was nog knap lastig om de trui te verdedigen. Er werd zeker in de laatste twee etappes heel hard gereden. Er werd constant volle bak gekoerst. Pascal en ik zaten mee en hebben nog geprobeerd een finale te rijden. Gelukkig kon ik her en der nog punten sprokkelen omdat de vroege vlucht nooit echt veel ruimte kreeg. Dus die trui is een mooie bijkomstigheid.”

Foto: © Sportfoto/Dick SoepenbergEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl