Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin: 'Met vorm gaat het goede kant op'

Vrijdag 14 augustus 2020

Elite men - Davide Formolo won de derde rit van het Criterium du Dauphiné vandaag. Primoz Roglic van Jumbo-Visma bleef leiden.

Tom Dumoulin was op de negentiende plek de beste landgenoot in de uitslag, na beulswerk voor Roglic.

In de etappe met onderweg de Col de la Madeleine kreeg er na een snel openingsuur uiteindelijk een kopgroep van negen de ruimte. De maximale voorsprong bedroeg ruim zes minuten. Team Jumbo-Visma controleerde de etappe en verkleinde de voorsprong stelselmatig. Op de slotklim werd het tempo verder opgevoerd door Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Sepp Kuss. Roglic ging vervolgens de sprint aan van de eerste achtervolgende groep, die strandde op een halve minuut van de Italiaan. Roglic neemt door zijn tweede plaats ook de leiding over in het puntenklassement van ploeggenoot Wout van Aert.

Tom Dumoulin reed vandaag een halve slotklim op kop in dienst van Roglic. “Gisteren voelde ik me eigenlijk beter, maar toen had ik materiaalpech aan de voet van de slotklim. Wel was het een goede etappe om bepaalde dingen te testen met het oog op de Tour de France. Aan de andere kant willen we hier ook de Dauphiné winnen. We hebben een sterke ploeg en Primoz heeft laten zien heel sterk te zijn op dit moment. Mijn topvorm is er nog niet, maar het gaat wel de goede kant op.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl