Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Deignan wint GP de Plouay

Dinsdag 25 augustus 2020

Women - Lizzie Deignan heeft de GP de Plouay gewonnen. De Nederlandse vrouwen wisten (een keer) geen topklassering te behalen. Amy Pieters werd zeventiende.

Het zal kwalitatief en kwantitatief wel goed met de oranje afvaardiging, waarvan een deel donderdag het EK gaat rijden.

Voor Anna van der Breggen was het opnieuw tijd om een rugnummer op te doen. De kersvers Nederlands kampioene en Europees kampioene tijdrijden reed vandaag de GP de Plouay in Frankrijk. Ze kneep begrijpelijkerwijs eerder in de remmen nadat ze zaterdag de Nederlandse titel op de weg en maandag de Europese tijdrittitel won.

Haar team Boels-Dolmans bevatte vooral landgenotes. Chantal van den Broek-Blaak, Jip van den Bos, Amy Pieters en Eva Buurman hebben ook Karol-Ann Canuel in de gelederen. Bij Parkhotel Valkenburg werd met zes Nederlandse vrouwen gestart: Demi Vollering, Anouska Koster, Marit Raaijmakers Belle de Gast, Nina Buysman en Nancy van den Burg.

CCC-Liv had Evy Kuijpers, Riejanne Markus en Pauliena Rooijakkers aan boord, waar Sunweb startte met Lorena Wiebes en Floortje Mackaij. Ook Aafke Soet (WNT), Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) en Teuntje Beekhuis (Lotto-Soudal) gingen vandaag in Frankrijk van start.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl