Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

A Bloc werkt aan toekomst

Dinsdag 25 augustus 2020

Elite men - De continentale wielerformatie A BLOC heeft zich voor het seizoen 2021 versterkt met Lance Huenders. De tweedejaars junior komt over van het Streetjump-Forte Development Team.

Lance Huenders maakt volgend jaar de overstap naar de beloften. De specialiteit van de 18-jarige inwoner van Almere ligt in het klimwerk, maar ook zijn veelzijdigheid is een sterk punt. Zo werd hij in 2019 Nederlands Kampioen baanwielrennen op het onderdeel puntenkoers. “Toen Paul Tabak mij benaderde was ik direct erg enthousiast en na het eerste gesprek werd het goede gevoel bij deze ploeg bevestigd. A BLOC CT is een hechte ploeg die koerst om te winnen en waar iedereen voor elkaar door het vuur gaat. Ik ben heel trots op mijn overstap en heb veel zin om in 2021 deel uit te maken van deze ploeg’’, verklaarde Lance Huenders.

De Flevolander behaalde dit jaar zijn diploma op het gymnasium. In september vervolgt hij zijn studie aan de VU in Amsterdam. ‘’Ik begin aan mijn bachelor International Business Administration. Ik denk persoonlijk dat het verstandig is om naast het wielrennen ook een alternatief achter de hand te hebben. Maar de nadruk zal liggen op mijn fietscarrière. Ik hoop mij vooral te ontwikkelen als klimmer en heb nog geen verwachtingen qua resultaten. Mijn doelstelling op de lange termijn is om de stap naar het profniveau te zetten.”

Manager Paul Tabak, die zijn ploeg voor 2021 eerder al versterkte met Niels van der Gracht, is blij met zijn aanwinst. ‘’Nadat wij eind 2018 de weg van het opleiden van talenten in zijn geslagen, past deze overstap in de filosofie van de ploeg. Wij gaan Lance begeleiden om stappen te zetten in zijn carrière, zowel op als naast de fiets. Lance en Niels zijn twee jonge talenten met veel groeimarge. De nadruk zal in 2021 nog meer liggen op het opleiden van jong wielertalent. De recente successen op het NK voor beloften (nationaal beloftekampioen Stijn Daemen en bronzen Bodi Del Grosso, DR) bevestigen dat wij de goede weg zijn ingeslagen.” 

Foto: © Sportfoto Stijn Daemen werd winnaar van het NK Beloften

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl