Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Live-verslag EK Beloften-vrouwen Plouay

Woensdag 26 augustus 2020

Women - Op deze plek gaan we proberen je op de hoogte te houden van het EK in Plouay, met dank aan onze verslaggever ter plekke:

Deelnemerslijst

Zie hier onze fotografie op Twitter

Uneken zilver, Balsamo wint afgetekend de sprint voor de titel. Daarmee blijft de trui in Italiaanse handen.

Laatste  kilometer

Nog geen aanval gemeld.

Nog 5 kilometer 

Nog 10 kilometer.

De bel luidt voor een nog bijna compleet peloton.

Einde ronde 4. De Duitsers moeten het weer zonder Heitzmann stellen en nog een paar rensters bevinden zich tussen de auto's. De Italiaanse en Franse vrouwen nemen voorin het peloton het heft in handen, waardoor de Nederlandse vrouwen iets naar achteren zitten. Maar Uneken, Swinkels en Boogaard zitten nog steeds op een plek waar ze kunnen reageren op aanvallen.

Een aanval van de Italiaanse vrouwen, maar de Fransen counteren. Twee Slowaakse rensters rijden al ronden achter het peloton aan.

Einde ronde 3, doorkomst halverwege dit EK:

 

Ook in de tweede ronde is het peloton vrijwel compleet, wel zat onder anderen de Duitse Heitzmann tussen de wagens, de rondetijd van de tweede ronde lag aanmerkelijk trager. De toplanden houden hun kruit droog en de speaker op de finish kan weinig melden. De Tsjechische Sevcikova is echt op achterstand.

Het is duidelijk dat de grote wielerlanden controleren, veel oranje op de eerste rijen. Nederland kan vandaag aanvallen, maar ook vertrouwen op de sprint van Lonneke Uneken.

En we zijn los

De Nederlandse vrouwen werden als vierde opgeroepen, maar staan gewoon op de eerste en tweede rij. De Franse en Italiaanse rensters waren achter elkaar gaan staan en dat liet nog wat ruimte. 

Om 9 uur start het veld van de beloften-vrouwen voor de eerste wegwedstrijd op het EK in Plouay. Zij rijden 6 ronden, iets meer dan 80 kilometer. Voor Nederland starten Maaike Boogaard, Lieke Nooijen, Silke Smulders, Nicole Steigenga, Karlijn Swinkels en Lonneke Uneken.

Foto: © Sportfoto Vorig jaar won Lonneke Uneken het brons in Alkmaar

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl