Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel sprint net naast medailles op EK

Woensdag 26 augustus 2020

Elite men - Mathieu van der Poel is vierde geworden op het EK voor profs in Plouay. De kersvers Nederlands kampioen zag de Italiaan Nizzolo de titel veroveren.

Hij probeerde hoogst persoonlijk en met hulp van zijn ploeggenoten de wedstrijd hard te maken, maar de sprint bleek onvermijdelijk. En toen had Van der Poel nog de benen om mee te doen. "Het was een loterij in de sprint. Het was op hoge snelheid en je moest snel beslissingen nemen.”

Op het laatst kwam hij klem te zitten achter de concurrenten en niet meer voluit sprinten. “Ik probeerde door een gaatje te komen, maar Démare en Nizzolo trokken naar elkaar toe en toen was de ruimte er niet meer. Ik denk dat ik sowieso te laat was gekomen om te winnen, maar het podium had er zeker in gezeten." Bondscoach Koos Moerenhout was content over de inzet . "De factoren waar wij geen invloed op hebben, de zwaarte van het parcours en de lengte van de wedstrijd, wogen uiteindelijk zwaar door. Voeg daarbij toe dat er drie landen waren, de Italianen, de Fransen en de Duitsers, die een massasprint wilden. Zij konden op dit parcours de wedstrijd zodanig controleren dat je niet weg kon komen. Mathieu en de ploeg hebben er alles aan gedaan om die sprint te ontlopen, maar die kwam er toch."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl