EK Vrouwen Plouay: Van Vleuten maakt het af

Donderdag 27 augustus 2020

Women - Het EK voor vrouwen heeft een zege opgeleverd voor Annemiek van Vleuten.

De wereldkampioene won een sprint met twee van Elisa Longo Borghini. Achter Kasia Niewiadoma reed Chantal Blaak naar een vierde plek. 

Van Vleuten had de zege aan Blaak gegund, maar moest er uiteindelijk zelf voor sprinten. Als wereldkampioene zal ze de trui niet dragen. "Ik wist dat ik intrinsiek sneller was in de sprint met de Italiaanse. Ik ging die sprint wel wat van te ver aan, dat was eigenlijk een fout van me, maar het liep goed af. Elisa was vandaag wel heel sterk, het was soms alle zeilen bijzetten om haar bij te houden. Ik kreeg de zege bepaald niet cadeau. Maar ik ben heel blij dat ik het kon afmaken voor onze selectie, we hadden een sterke wedstrijd gereden, waarbij we de wedstrijd echt zwaar gemaakt hadden."

Blaak baalde na afloop dat ze zelf niet tot het einde kon volgen. "Het was een mooie kans geweest, maar ik kon niet volgen in de slotronde. Het allerbelangrijkst is dat Annemiek het afmaakt."

De vrouwenkoers verliep heel anders dan de mannenwedstrijd. Het regenachtige weer, een val in de beginfase en vooral de offensieve manier van koersen van de Nederlandse ploeg dunden het veld uit. Lorena Wiebes was ook één van de slachtoffers.

Een eerste groep met Blaak en Demi Vollering erin kreeg niet de zegen van de Nederlandse formatie. Toen Van Vleuten, Anna van der Breggen, Amy Pieters, Ellen van Dijk en Marianne Vos weer kwamen aansluiten was het getalsmatig gunstiger voor oranje. Van Vleuten brak zelf de finale open, maar kreeg Longo Borghini en Niewiadoma mee. Ze kwam niet op kop, wachtend op een betere situatie. Die kwam toen Chantal Blaak aansloot, maar die kon niet tot het einde mee. Zo werd Van Vleuten toch zelf afmaakster van dienst.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl