Live-verslag EK Junior-vrouwen Plouay

Vrijdag 28 augustus 2020

Women - De Nederlandse junior-vrouwen startten het Europees Kampioenschap met goud op de tijdrit (Elise Uijen), wat zit er nu in het vat voor de rensters van bondscoach Loes Gunnewijk? Bekijk het live-verslag van onze reporter ter plekke.

De Italiaanse Eleanora Gasperrini wint in de sprint, de Belgische  Marith Vanhove wordt derde. Beste Nederlandse is Meintje Geurts op de zesde plek.

De bel klinkt voor vier Nederlandse vrouwen in het peloton. Zo te zijn Geurts, Pluimers, Uijen en Van Anrooij. Maud Rijnbeek  zit op enige achterstand, Maureen Arens heeft de groep opnieuw moeten laten gaan. Geurts en Uijen rammen op kop van het peloton om de forcing te voeren.

Het is onrustig op kop van het peloton, enkele rensters proberen te ontsnappen. Vooral de Italiaanse vrouwen hebben besloten nog eens aan de boom te schudden.

Alle Nederlandse rensters waren er bij de doorkomst bij, wordt dit de ronde van de waarheid om aan te vallen? Nog ruim 20 kilometer koers.

De microfonisten vallen niet stil, maar 'peloton compleet' klinkt toch wel regelmatig door hun commentaren.

Bij de derde doorkomst vond de schifting vooral aan de achterzijde plaats. Circa twintig rensters hebben het peloton moeten laten gaan. Voor Nederland zat Maureen Arens op lichte achterstand tussen de auto's. Voor de start werd er nog druk aan haar fiets gewerkt.

Voor Nederland zijn er meer rensters met kampioenervaring aan boord. Elise Uijen won deze week de titel op de tijdrit (als eerstejaars) en Shirin van Anrooij ging haar vorig jaar in Alkmaar voor. Bovendien is de laatste ook de regerend wereldkampioene bij de junior-vrouwen in het veld.

Titelverdedigster Ilse Pluimers vertelde Tubantia onlangs dat haar vorm goed is, maar dat ze vorig jaar niet had kunnen denken dit voorjaar niet in haar kampioenstrui te kunnen rijden. "Het zou heel bijzonder zijn als het weer lukt om met een solo te winnen, maar het kan ook zijn dat ik tevreden finish met een andere klassering. Ik hoop sowieso op een harde koers."

De eerste ronde ging in 22 minuten, het tempo lag hoog en de oranje vrouwen zaten goed van voren. Gaan ze er vandaag een harde koers van maken zoals de elite-vrouwen of blijft vrijwel alles samen zoals bij de beloften-vrouwen? We weten het tegen de klok van 11 uur.

 

Om 9 uur startten de deelneemsters voor hun wedstrijd over vijf ronden (68 kilometer). Voor Nederland zijn geselecteerd Ilse Pluimers, Shirin van Anrooij, Maureen Arens, Mijntje Geurts, Maud Rijnbeek en Elise Uijen.

De Europese titel ging vorig jaar in Alkmaar naar Ilse Pluimers, die solo arriveerde op de meet in deze kaasstad. Ze reed vorig jaar drie wedstrijden in haar trui. Dit seizoen is dit EK haar eerste officiële wedstrijd! Maar daarmee is ze vast geen uitzondering op dit kampioenschap. 

Volg de wedstrijd ook via ons twitteraccount. Of instagram.

De deelnemers vind je hier.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl