Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Einde loopbaan voor Tom Leezer

Dinsdag 01 september 2020

Elite men - Tom Leezer heeft na dertien jaar besloten een punt achter zijn wielerloopbaan te zetten.

Dat meldt zijn ploeg Jumbo-Visma.

Leezer is vanaf 2008 professioneel wielrenner bij Team Jumbo-Visma en diens voorlopers. Leezer behaalde in zijn carrière één individuele overwinning uit zijn carrière. In 2013 won hij de zesde etappe van de Ronde van Langkawi.

“De afgelopen zestien jaar heeft mijn leven in het teken van wielrennen gestaan”, aldus Leezer. “Eerst drie jaar bij de opleidingsploeg van Rabobank, om vervolgens bij diezelfde ploeg beroepsrenner te worden. Het is zo’n leuke periode uit mijn leven geweest. Het voelt gek om te stoppen. Dit jaar heb ik een aantal lichamelijke klachten gehad, waaronder rugproblemen. Die problemen zorgden ervoor dat ik mijn sport niet meer kon beoefenen op de manier waarop ik dat graag zou doen. De liefde voor de koers heb ik nog steeds, maar het is niet fijn om met dit soort pijntjes topsport te bedrijven.” 

“Ik heb mooie jaren achter de rug. In mijn carrière heb ik een aantal hoogtepunten mogen beleven. Mijn eerste Tour de France rijden, met Dylan Groenewegen winnen op de Champs-Élysées, Primoz Roglic die op het podium van de Giro d’Italia eindigt. Dat zijn momenten die ik de rest van mijn leven bij me draag. Daarnaast denk ik graag terug aan de wereldkampioenschappen in Qatar. Eerst reden we een goede ploegentijdrit en daarna reed ik een goede wegwedstrijd. Ik word vaak herinnerd aan die late aanval in de slotfase. Ik heb daar veel aandacht en respect voor gekregen, ook vanuit collega’s. Dat is voor mij erg bijzonder."

"Dit jaar hoop ik nog een aantal mooie koersen te kunnen rijden, waaronder de Waalse klassiekers. Daarna zit het erop en kan ik aan een nieuw hoofdstuk beginnen. Ik heb nog geen idee wat ik na mijn actieve carrière ga doen. Ik wil nu niet halsoverkop een beslissing nemen over mijn toekomst. Dat komt wel. Vroeger wilde ik werktuigbouwkunde gaan studeren, maar dat is er nooit van gekomen vanwege het wielrennen. Misschien dat ik de technische kant op ga. Dat heeft me altijd geïnteresseerd. Eerst wil ik dit goed afsluiten."

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl