Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Cornelisse over Vuelta: trots en teleurgesteld

Maandag 16 september 2013

Elite men - De Vuelta a España is voor Vacansoleil-DCM niet verlopen zoals gehoopt. Alleen Juan Antonio Flecha, Rafael Valls en Grega Bolé haalden Madrid. Ploegleider Michel Cornelisse was trots op de instelling van de renners die bleven aanvallen namens de ploeg, maar de eindbalans is volgens hem wel teleurstellend.

De formatie zag in haar laatste grote ronde - beide hoofdsponsors stoppen ermee - om verschillende redenen Barry Markus, Thomas De Gendt, Lieuwe Westra, Tomasz Marczynski, Wout Poels en Johnny Hoogerland uit koers verdwijnen. Flecha won wel tweemaal de prijs van de strijdlustigste renner. In het eindoordeel over de gehele Vuelta hoefde hij slechts één renner te laten voorgaan.

Veel respect


“Heel teleurstellend”, noemt ploegleider Michel Cornelisse het verloop van de Spaanse rittenkoers voor zijn equipe op de site van zijn team. “Maar ik heb veel respect voor de renners die er nog iets van geprobeerd hebben te maken. Gisteren zaten Flecha en Valls allebei mee in de kopgroep. Dat zegt natuurlijk wel iets en dat heb ik ook echt wel eens anders meegemaakt. Ook petje of voor Bolé, die zich opofferde door de gang erin te houden als we eens niet meezaten. We hebben steeds de moed erin gehouden. Dat stemt op zich wel tot tevredenheid. Ik heb vanmorgen tegen deze jongens gezegd dat ik trots op ze ben.”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl