Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eenkhoorn wint slotrit Settimana Coppi e Bartali

Vrijdag 04 september 2020

Elite men - Pascal Eenkhoorn heeft in extremis toch zijn ritzege binnen gehengeld in de Settimana Coppi e Bartali.

De renner uit Genemuiden was gisteren tweede in de rit. In 2018 won hij ook al een etappe in deze Italiaanse etappekoers.

Eerder won Olav Kooij al een rit in deze editie namens Jumbo-Visma, dat naar Italië trok met een combinatieteam van WorldTour-renners en coureurs uit het opleidingsteam.

Eenkhoorn hield in Forli Diego Ulissi en Jonahtan Narvaez achter zich. De laatste werd eindwinnaar van deze editie.

Eenkhoorn is blij om de ronde op deze manier af te sluiten. “Het was een zware etappe, maar ik voelde me de hele dag ontzettend goed. Gelukkig kon ik er in de sprint overheen komen. Gisteren kwam ik net tekort, maar vandaag viel het op zijn plek. Ik kijk terug op een goede week. Het was mooi om met de beloften op pad te zijn en ze wat bij te brengen.” 

“Het is erg knap dat Pascal vandaag wint”, aldus ploegleider Jan Boven van Jumbo-Visma “We hadden vandaag twee opties voor de sprint. We zouden gaandeweg de etappe beslissen of we met Olav of Pascal zouden sprinten. Uiteindelijk kwam er een groep van ongeveer vijfentwintig renners over de top van de laatste klim met daarbij Pascal. Gisteren was hij dichtbij. Dat maakt het extra mooi dat hij het vandaag afrondt.” 

Boven ziet de overwinning van Eenkhoorn als een mooie afsluiter van een goede en leerzame week. “We hebben twee etappes gewonnen en daarnaast een sterke ploegentijdrit neergezet. De jonge mannen van de opleidingsploeg hebben erg veel geleerd deze week. Niet alleen van het rijden op dit niveau, maar ook van onze profrenners Taco en Pascal.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl