Pluimers neemt leiding in Watersley Challenge

Zaterdag 05 september 2020

Women - Ilse Pluimers (CC Pavé 76) uit Enter heeft in de Watersley Ladies Challenge voor junior-vrouwen de leiding overgenomen van Elise Uijen.

De Europees wegkampioene eindigde in het criterium over 59 kilometer op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard in dezelfde tijd als de Belgische winnares Marith Vanhove op de vijftiende plaats. De finale werd ingegaan door een groep van achttien rensters. De sprint werd een prooi voor de rappe Marith Vanhove, gevolgd door Anniina Ahtosalo uit Finland en de Belgische Julie de Wilde. Maud Rijnbeek (CC Pavé 76) uit Limmen was in het internationale veld op plaats zes de best geklasseerde Nederlander. Pluimers heeft in de algemene rangschikking een voorsprong van 7 seconden op Marith Vanhove en 10 op Julie de Wilde.

Anna van der Meiden

Het criterium over 41 kilometer voor nieuweling-meisjes werd gewonnen door Anna van der Meiden uit Leerdam. De renster van WV Schijndel vormde een kopgroep met de Britse Zoe Backstedt. Van der Meiden won de sprint van Backstedt. Nienke Vinke (WV Eemland) uit Amersfoort legde in de pelotonsprint beslag op de derde plaats. Zoe Backstedt heeft de leiding in het algemeen klassement overgenomen van Nina Maathuis (Biehler Krush) uit Rotterdam. Anna van der Meiden bezet de tweede plaats op 3 seconden van de Britse.

 

 

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl