Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Omloop van Valkenswaard voor Coolen

Zondag 06 september 2020

Elite men - Yves Coolen (BEAT) heeft de De Bruyn Metaal Omloop van Valkenswaard gewonnen in de sprint van een groot peloton.

Joeri Stallaert werd tweede, Jesper Rasch (SEG) derde.

De massasprint - ontsierd door een fikse valpartij - was pas in de slotkilometer zeker. Toen pas werd een kwartet vluchters terug gehaald. Die vier kleurden de finale Luuc Bugter (BEAT) gooide de knuppel in het hoenderhok, Maikel Zijlaard (SEG) sloot aan en later kwamen ook Stijn Appel (A Bloc) en Roel van Sintmaartensdijk (Reggeborgh) aansluiten. Bugter kreeg de prijs van de strijdlust.

Rasch had gemengde gevoelens over zijn derde plaats. "Met Maikel Zijlaard hadden we vermoedelijk de snelste man van de vluchters in de kopgroep, dus die groep had van ons weg mogen blijven. Maar toen er gesprint moest worden, was ik er klaar voor. Ik moet zeggen dat ik al snel tijdens het sprinten voelde dat de benen pijn gingen doen. Meer zat er vandaag niet in en dan ben je in dit jaar met weinig wedstrijden toch ook gewoon blij met een podiumplaats."

Winnaar Yves Coolen bezorgde BEAT Cycling Club de eerste wegzege van 2020. "In het begin van de koers heb ik twee keer van fiets moeten wisselen, waardoor ik dacht dat het over was", zegt Yves over de openingsfase van de wedstrijd. "Het was daarna ideaal voor ons dat Luuc mee van voren zat, maar op 500 meter komt het toch nog bij elkaar. Ik had Jan-Willem bij mij en die heeft mij goed afgezet voor de sprint en dat heeft goed uitgedraaid. Een mooie dag voor het team", besluit de Belg.

Vroeg in de wedstrijd was er een aanval van Dennis van der Horst (Metec-TKH), Gert-Jan Bosman (VolkerWessels-Merckx), Maarten Vierhout (Allinq-Krush-IJsselstreek) en Huub Deelstra (Sensa-Kanjers voor Kanjers). De vier reden lang vooruit, maar kregen eerst een eerste peloton van 23 renners en vervolgens een grotere groep op hun achterwiel. In de finale ging een nieuw kwartet vluchters aan de haal (zie boven)

1 52 Coolen, Yves Beat Cycling Club BEL 19950925

 2 174 Stallaert, Joeri Hubo - Titan Cargo CT BEL

 3 255 Rasch, Jesper SEG Racing Academy NED 150

 4 31 Bakker, Björn Vlasman Cycling Team NED

 5 81 Broex, Victor WPGA Wielerploeg Groot A NED

 6 253 Krul, Wessel SEG Racing Academy NED

 7 32 de Vries, Hartthijs Vlasman Cycling Team NED

 8 51 Bugter, Luuc Beat Cycling Club NED

 9 185 Siemons, Stijn Acrog-Tormans BEL

 10 57 van Schip, Jan Willem Beat Cycling Club NED 151

 11 161 Bomboi, Davide Home Solutions - Soenens BEL 20000327

 12 166 Vercamst, Wesley Home Solutions - Soenens BEL 19990819

 13 17 van der Horst, Dennis Metec-TKH Continental Cy NED

 14 187 Elen, Sander Acrog-Tormans BEL

 15 152 de Laat, Jasper Tempo-Hoppenbrouwers-VIR NED 1059

Complete uitslag

Foto: © Sportfoto/Dick SoepenbergEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl