Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Compleet NetApp-podium in Ronde van Drenthe

Zaterdag 09 maart 2013

Elite men - De Ronde van Drenthe is gewonnen door NetApp-coureur Alexander Wetterhall. De Zweed werd op het podium geflankeerd door zijn Duitse ploegmaats Markus Eichler en Andreas Schillinger. Wesley Kreder (Vacansoleil-DCM) was op de vierde plaats de beste Nederlander.

Uiteindelijk bereikten 32 coureurs de finish. Vacansoleil-DCM zat de hele dag attent voorin, maar eindigde met Wesley Kreder als vierde net naast het podium. De 26-jarige winnaar stond er zelf van te kijken dat zijn vlucht zo lang stand hield. "We wilden de snelle mannen van Vacansoleil - Wesley Kreder, Danny van Poppel en Kenny van Hummel - niet in een zetel naar de streep rijden en vielen daarom om beurten aan. Mijn aanval was direct raak. Misschien was het omdat ik als Scandinavier gewend ben aan het rijden in koude temperaturen, maar ik heb niemand meer terug gezien. Dat mijn ploeggenoten nog twee en drie worden is geweldig. Voor mij is dit een mooie opsteker richting de klassiekers. We mogen met de ploeg alle grote voorjaarskoersen rijden. Daar zal ik de ploeg helpen, nu was het mijn beurt om het af te maken. Het werd voor mij tijd om eens weer een koers te winnen", aldus de oud-mountainbiker, die in het verleden Zweeds kampioen tijdrijden was.

Karakter getoond
Wesley Kreder baalde niet al te lang van de net gemiste podiumplaats in Hoogeveen. "Natuurlijk hadden we op meer gehoopt. Ik probeerde in het spoor van Eichler te blijven, die de sprint aanging. Ik kwam hem niet meer voorbij en toen kwam er nog één langszij. Maar ik denk dat we als team karakter hebben getoond door de koers mee te willen maken, waar veel andere teams massaal afgestapt zijn. De kou heeft mij en Danny op het laatst gewoon genekt. Ik had geen kracht meer om hard de VAM-berg op te knallen of de sprint met mijn normale snelheid in te gaan. Misschien heeft dat met onze leeftijd te maken, maar die jongens van NetApp konden er blijkbaar het best tegen vandaag."

Ronde van Drenthe:
1. Alexander Wetterhall (Zwe/NetApp) 200 km in 4.56.47, 2. Markus Eichler (Dui/Team Netapp) 0.46, 3. Andreas Schillinger (Dui/Netapp), 4. Wesley Kreder (Vacansoleil-DCM), 5. Danny van Poppel (Vacansoleil-DCM) 0.49, 6 . Elmar Reinders (Metec) 1.03, 7. Sonny Colbrelli (Ita/Bardiani Valvole) 8. Roy Sentjens (Bel/De Rijke-Shanks), 9. Maurits Lammertink (Vacansoleil-DCM) 1.21, 10. Jonas Aaen Jorgensen (Den/Saxo Bank-Tinkoff)

Foto (c): Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl