Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eenkhoorn sprint in top 10 in Tirreno

Maandag 07 september 2020

Elite men - De openingsrit van de Tirreno-Adriatico is gewonnen door Pascal Ackermann, die Fernando Gaviria nipt terug wees.

Pascal Eenkhoorn eindigde als tiende in Lido di Camaiore.

Zijn ploeggenoot Paul Martens reed lang vooruit namens Jumbo-Visma. 

Hun ploegleider Addy Engels sprak na afloop over een goede dag voor zijn team. “Iedereen is gelukkig heelhuids over de streep gekomen. Het was een goede dag voor ons met Paul in de ontsnapping. Alleen was er geen goede samenwerking in de vlucht. Ze bleven met tweeën over, maar tegen dit peloton was dat bijna onmogelijk om tot de finish vol te houden. We hebben een ploeg zonder grote kopman, dus kunnen we attractief koersen. Dat hebben we ook gedaan.”

Mike Teunissen was vooral blij dat hij eindelijk weer een rugnummer op kon spelden. “Het doel was om Timo en Pascal naar voren te loodsen voor de sprint. Doordat ik achter de grote valpartij zat, bleef mijn rol vrij beperkt. Paul heeft zich goed van voren laten zien en een knappe etappe gereden. Het is een fijn gevoel om weer te kunnen koersen.”

De sprint werd ontsierd door een valpartij, waarbij onder andere Alberto Dainese betrokken was, die vorig jaar in Alkmaar Europees beloftenkampioen werd.

Nederlands kampioen Mathieu van der Poel rolde als 26e over de meet.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl