Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Von Berswordt wint MTB Nations Cup Spaarnwoude

Zondag 13 september 2020

Offroad - Offroad- Sophie von Berswordt uit Maastricht heeft de mtb-wedstrijd voor de 3 Nations Cup voor elitevrouwen op haar naam geschreven. De Deense Sofie Heby Pedersen finishte in het internationale veld als tweede en Nederlands Kampioene Cross Country 2019 Anne Tauber legde beslag op de derde plaats.

De bikester uit het Zwitserse JB Brunex Felt Factory Team sloot op het fraaie Bikepark Spaarnwoude aan bij vluchtster Sofie Heby Pedersen (AMK) en nog voor het ingaan de tweede ronde nam zij de leiding over. ‘’Het was een snel rondje waarin ik de voorsprong vanaf de tweede ronde heb uitgebouwd’’, gaf Von Berswordt aan zich in haar element te voelen. De 24-jarige Noord-Hollandse kwam na de Corona Covid-19 lockdown in juli voor het eerst in actie in de UCI Swiss bike Cup Leukerbad (dertiende), gevolgd door de Suisse Epic in Graubunden (zesde overall) en Beringen, die zij afsloot met een derde plaats achter de zegevierende Française Pauline Ferrand Prevot en de Italiaanse Eva Lechner. ‘’Ik heb ben tijdens de corona-periode hard blijven werken en heb mezelf kunnen verbeteren. Ik hoop me in de UCI-wedstrijden te laten zien, goede wedstrijden te rijden en zie dan wel welke mooie uitslagen eruit zullen rollen. Het doel is dichter bij de wereldtop te komen.’’ Sophie von Berswordt kijkt eerst uit naar het NK Mountainbike op Watersley in Sittard op zaterdag 26 september. ‘’Ik weet niet wat ik ervan moet verwachten. Het is een leuk parcours om er een mooie wedstrijd van te maken. Daarnaast is het leuk om iedereen na deze gekke periode van corona weer te zien.’’

Puck Pieterse (Alpecin-Fenix) zegevierde bij de junior-vrouwen. De Amersfoortse was oppermachtig. Femke van Empel (Olympia Cicli MTB Team) en Annemoon van Dienst ((TalentNL) stapten als tweede en derde op het podium.

 

Mountainbiker Tom Schellekens uit Schijndel heeft in Spaarnwoude de 3 Nations Cup voor junioren gewonnen.

De 17-jarige biker van Olympia Cicli MTB Team/WV Schijndel liet in het internationale veld op Bikepark Spaarnwoude achtereenvolgens Frits Biesterbos (Stappenbelt/Bar End) en de Duitser Louis Krauss (Lexware) achter zich.

Sem Huitema (foto) uit Alkmaar heeft de mountainbikewedstrijd voor de 3 Nations Cup voor amateurs gewonnen, De Noord-Hollander uit de ploeg van Piet de Wit p/b Mavic/MTB Noordwest klokte op het Bikepark Spaarnwoude een tijd van 1.05.23. Kevin Nooijen (The Whoopers) uit het Brabantse Volker passeerde de finish op 2.53 van de winnaar. Guido van Tuijl (The Whoopers) uit Nieuwaal completeerde het podium met een achterstand van krap 4 minuten.

De Masters 30+ werd een prooi voor Gerson Patty (MBC Bar-End) uit Apeldoorn. De Belg Gerrit Delfosse (Team Langdorp) zegevierde bij de Masters 40+. Patrick Jansen (Specialized Trail Team) uit Wageningen won bij de 50-plussers.

Tekst: Dan Rolandus; Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl