Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Omloop om Schokland zoekt nieuwe richting

Dinsdag 17 september 2013

Elite men - Na de 25e editie van de Omloop om Schokland - zondag verreden als finalewedstrijd van de KNWU Clubcompetitie - ligt de toekomst van deze klassieker door de Noordoostpolder open. Het contract met de wielerbond en hoofdsponsor Daikin lopen af voor het organiseren van het finaleweekeinde en organisatrice Joke Slaager stopt ermee.

Met Wim Meijer zet ook de voorzitter van de wedstrijd een punt achter zijn taken. Slaager vindt het na 25 jaar welletjes. "In het verleden was ik ook betrokken bij de Flevotour en de Omloop van de IJsseldelta, maar deze wedstrijd hadden we met een leuke club mensen nog altijd onder onze hoede. Maar ik vind het na 25 edities en gezien mijn leeftijd nu goed geweest. Met Wim en mij stoppen meer mensen en ik hoop dat bestuurslid Benny Schulte de wedstrijd volgend jaar met een nieuwe groep mensen weer op de kalender krijgt. Het zal dan waarschijnlijk als vrije klassieker zijn, zoals het was voordat we de finale gingen organiseren."

Geen spijt

Van de keuze om de eindstrijd van de clubcompetitie te gaan organiseren heeft Slaager geen spijt. "Ik miste eerlijk gezegd de Nederlandse topploegen wel, maar het was de afgelopen jaren wel zo prettig dat ik een gegarandeerd startveld had. Het was lastig om voldoende Nederlandse continentale en landelijke ploegen aan de start te krijgen en dat aan te vullen met clubteams. Ik hoop dat dat vanaf 2014 wel lukt, de teams hebben nu andere wedstrijden gevonden voor deze periode en het is afwachten of ze terug komen naar Emmeloord."

Foto: © Sportfoto Tot en met 2010 was de Omloop om Schokland een vrije klassieker



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl