Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kruijswijk kent zijn helpers voor Giro d'Italia

Woensdag 16 september 2020

Elite men - Steven Kruijswijk kent zijn helpers voor de komende Giro d'Italia. Daarin start hij na zijn sleutelbeenbreuk, waar hij eigenlijk voorzien was voor de Tour.

Eigenlijk was Laurens de Plus voorzien als kopman van Jumbo-Visma in deze ronde. Maar de Vlaming maakte een door blessures geplaagde aanloop door. Ook sprinter Dylan Groenewegen ziet de ronde  aan zich voorbij gaan na het sprintincident dat hij in Polen had met Fabio Jakobsen. Voorlopig worden dit de helpers van Steven Kruijswijk in de Giro d’Italia 2020:  Koen Bouwman, Antwan Tolhoek, Jos van Emden, Tobias Foss, Chris Harper, Tobias Pfingsten en Tony Martin.

De kern van de Giro-selectie, Kruijswijk incluis, bereidt zich momenteel voor op een hoogtestage in Tignes.

De nummer drie van de vorige Tour de France hoopt in goeden doen aan de start te verschijnen in Monreale. “Ik merk dat ik me steeds beter voel. Mijn geblesseerde schouder is nog niet helemaal genezen, maar ik kan mijn trainingen wel goed uitvoeren. Het gaat de goede kant op en ik kijk uit naar de Giro. In de eerste week kunnen we onze borst meteen nat maken. De derde etappe kent een aankomst bergop. Dat gaat voor mij een graadmeter zijn om te zien waar ik sta. Ik hoop gewoon dat ik helemaal fit ben als de Giro start, zodat we voor een goed resultaat kunnen gaan in het klassement.” 

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl