Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin heeft uitzicht op meer na Alpenrit

Donderdag 17 september 2020

Elite men - Na de laatste echte bergrit heeft Tom Dumoulin de mannen voor zich in het klassement meer in het vizier.

De Limburger werd tiende in de etappe en staat nog altijd negende in de rangschikking, maar wel dichterbij Adam Yates (zevende) en Rigoberto Uran (achtste), die tijd verloren.

Ineos dicteerde de etappe met winst voor Kwiatkowski en de bollentrui voor Richard Carapaz. Primoz Roglic zit - met nog drie ritten voor de boeg - nog altijd stevig in de leiderspositie.

Tom Dumoulin was vooral onder de indruk van Wout van Aert. “Wout is echt ongelooflijk. Hij zorgde er in zijn eentje voor dat Landa niet veel voorsprong kon nemen en dat de rest niet vroeger kon aanvallen. Veel van de klassementsmannen hadden het zelfs lastig om te volgen. Daarna, toen Pogacar ging, bleef Sepp bij Primoz om hem te ondersteunen. Wout en ik konden net niet mee, maar kwamen in de finale wel terug. Ik heb toen nog een leadout gedaan voor Wout. Ik denk dat het had gekund om Primoz voor de bonificaties te laten sprinten, maar het was in eerste instantie een stuk veiliger als Wout die zou wegkapen voor de neus van Pogacar. Dit was wederom een geweldige teamprestatie. Ik voel mij met de dag beter en ik kijk al uit naar de tijdrit. Ik heb al een hele lange tijd geen tijdrit meer gereden, maar ik ben erg gemotiveerd om mij te tonen.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl