Klimomloop Ulestraten voor Kessler

Zondag 20 september 2020

Women - Nina Kessler heeft de Klimomloop van Ulestraten gewonnen. De renster van Tibco bleef in een sprint van zes Nancy van der Burg en Mareille Meijering voor.

De wedstrijd werd open gebroken door Esmee Peperkamp. De Achterhoekse renster van De Jonge Renner reed lang alleen op kop. maar kreeg van achteruit gezelschap van Kessler, Van der Burg, Meijering, Silke Smulders en Elisa Serne. Uitvallen van Peperkamp en Smulders  in de absolute finale ten spijt, bleef het samen en zo won Kessler haar eerste wedstrijd van het seizoen. "Ze hebben het me nog zwaar gemaakt in de laatste beklimming, maar gelukkig kon ik het afmaken in de sprint."

Van achteren werd er druk geleverd door Nina Buysman (Parkhotel Valkenburg), Danique Braam (Lotto-Soudal Ladies) en Mischa Bredewold (Watersley), die beetje bij beetje dichter kwamen, waar het peloton in de slotfase op minimaal drie minuten volgde. Kessler: "Nadat er twee keer was aangevallen in de kopgroep, dreigde het even wat stil te vallen. Maar ik kreeg de groep weer aan het draaien. We wilden niet dat de anderen aan konden sluiten. In de sprint had je geen bordjes met de afstanden tot de streep, waardoor het lastig was om in te schatten  waar je moest aangaan. Maar ik had goed opgelet in de ronden ervoor. De anderen gingen te vroeg, maar ik wachtte met aanzetten. Even dreigde ik ingesloten te raken, maar ik kwam er toch weer uit. In een seizoen met aanvankelijk vooral veel Zwift-races en onlangs de Tour de l'Ardeche bood deze wedstrijd een mooie gelegenheid om te winnen. Van het NK - waar ik veertiende was - wist ik dat de vorm dik in orde was."

foto (c) Sportfoto-Bart HazenEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl