Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Geen Nederlandse ritten in BinckBank Tour

Dinsdag 29 september 2020

Elite men - De Nederlandse ritten in de meerdaagse WorldTour-wedstrijd die deels over Nederlands grondgebied gaat,zijn afgelast. Dit hebben de drie burgemeesters van de gemeenten Sittard-Geleen, Terneuzen en Vlissingen gezamenlijk besloten.

Het besluit is genomen naar aanleiding van de aangepaste landelijke maatregelen vanwege het coronavirus die op maandag 28 september zijn aangekondigd. Deze maatregelen zijn bekrachtigd in de nieuwe noodverordeningen van zowel Veiligheidsregio Zuid-Limburg als Veiligheidsregio Zeeland. Op basis van deze noodverordeningen hebben de burgemeesters besloten dat het evenement niet door kan gaan. Het is niet mogelijk om aan de aangescherpte maatregelen te voldoen.

In de noodverordening staat dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij sportwedstrijden en/of trainingen. Daarnaast zijn er nog andere regels waar rekening mee gehouden moet worden, zoals het maximum aantal personen dat aanwezig mag zijn als groep en de sporters en organisaties vanuit landen waarbij een code oranje of rood van kracht is.

Burgemeester Bas van den Tillaar gemeente Vlissingen: "Het was een pijnlijke, maar wel noodzakelijke beslissing om de verspreiding van het virus tegen te gaan." "Helaas hebben we dit moeilijke besluit moeten nemen, hoe graag we ook dit sportevenement doorgang hadden gegeven", aldus burgemeester Hans Verheijen van gemeente Sittard-Geleen. Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen vult aan: “Het is helaas niet mogelijk om deze wielerwedstrijd nu door te laten gaan. Dat is natuurlijk ontzettend spijtig voor de sporters, organisatie en alle betrokkenen.”

De organisatie heeft moeten besluiten dat er vandaag niet gekoerst kan worden.Men zoekt als alternatief voor de vandaag geplande tijdrit in Vlissingen een rit tegen de klok op Belgisch grondgebied later in de week.

Foto: © Sportfoto

 

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl