Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Amstel Gold Race toch nog afgelast

Woensdag 30 september 2020

Elite men - De Amstel Gold Race gaat toch niet door. De organisatie slaagde er niet in om aan de nieuwe, strenge eisen te voldoen om publiek te weren.

Men had de finish- en startzone publieksvrij gemaakt en had ook een plan voor de hellingen. Maar de gehele route zonder toeschouwers kunnen garanderen, was een stap te ver.

"De afgelopen maanden waren zeer intensief. De COVID-19 pandemie maakt de organisatie van de Amstel Gold Race zeer complex. We hebben lang gewerkt aan een Coronaproof Amstel Gold Race waarbij we het parcours intact konden houden. De laatste weken werd steeds meer duidelijk dat een parcours door Zuid-Limburg, met doorkomsten in tien gemeenten, onhaalbaar was. Om die reden hebben we zorgvuldig gewerkt aan een nieuw plan met een kleinere omloop van 16,9 kilometer. Het parcours en het gebied rondom het parcours zouden hermetisch afgesloten worden voor publiek om drukte te voorkomen en 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. Maandag waren we helemaal voorbereid om dit wereldkundig te maken, maar de nieuwe maatregelen die later die avond door het kabinet aangekondigd werden, zorgden ervoor dat de plannen opnieuw herzien moesten worden. Met de voorwaarde "géén publiek" werd sprake van een schier onmogelijke opdracht. Vanaf dinsdagochtend hebben wij overlegd met vertegenwoordigers van de Veiligheidsregio en de gemeenten. In hun uiteindelijke afweging hebben de burgemeesters de onmogelijkheid van de garantie van géén publiek vastgesteld. Natuurlijk kunnen we niet anders dan deze afweging respecteren, hoe erg we daar ook van balen. Het weerhoudt ons er natuurlijk niet van om volgend jaar terug te keren met een fantastische koers", aldus Leo van Vliet, koersdirecteur Amstel Gold Race.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl