Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Milan Vader heel blij met eerste WB-podiumplaats

Donderdag 01 oktober 2020

Offroad - Nationaal Crosscountry kampioen Milan Vader heeft zijn eerste podiumplaats in een wereldbekerwedstrijd te pakken. De biker uit de ploeg van KMC-Orbea werd in de tweede World Cupwedstrijd Crosscountry in het Tsjechische Nové Město na Moravě derde achter de Deense kampioen Simon Andreassen (Specialized) en de Fransman Maxime Marotte (Canniondale).

Milan Vader meldde zich vanaf de start meteen in de frontlinie. De 24-jarige Zeeuw nam in de tweede ronde de leiding door als eerste de rock garden te trotseren. De Mexicaan José Gerardo Ulloa Arevalo, winnaar van de shortrace afgelopen dinsdag, moest na een val het strijdperk verlaten. Vader bleef zich manifesteren, joeg het tempo dermate omhoog waardoor de groep werd uitgedund tot tien man.

Opmerkelijk was de slechte start van wereldkampioen Nino Schurter, maar de Zwitser  knokte zich vanaf plaats 25 sterk terug. Bij het ingaan van de zesde ronde weigerde Andreassen de kop van Vader over te nemen. De nationaal kampioen reed zich nog even in de hekken. Andreassen profiteerde en nam de kop over, gevolgd door Marotte. De aanvalslust van Milan Vader werd niet beloond met zijn eerste WB-overwinning, maar bleek uiteindelijk content met de derde plaats. Schurter zag zijn opmars eindigen op de vierde plaats. ‘’Ik ben heel blij met de podiumplaats’’, stelde Milan Vader. ‘’De start was goed, voelde me vooraf ook prima. Ik heb geprobeerd om het veld uit elkaar te trekken en dat is met een mannetje of tien en later in de finale met drie man goed gelukt.’’ Vader gaf hiermee aan met ‘de wil om te willen winnen’ voor de overwinning te willen rijden.

"’Ik kijk op zich nooit zo naar mijn klasseringen, wil alleen altijd het beste uit mezelf naar boven halen. Natuurlijk heb ik doorgetrokken, maar op het asfalt wilde ik niet al te veel energie steken om de rest mee te trekken. Ik ben gewoon van voren blijven rijden, het was droog weer, maar op sommige stukken was het nog best glad, dus wilde ik uit de gevarenzone blijven, wilde het risico voor een valpartij vermijden. Ik maak altijd een takenlijstje voor mezelf en probeer deze uit te voeren. Daar ben ik mee bezig en dat leidde uiteindelijk tot de derde plaats. Ik kwam in de laatste ronde iets tekort, maar gelet op de progressie die ik de laatste periode heb doorgemaakt, mag ik super tevreden zijn’’, aldus Milan Vader. (Dan Rolandus)

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl