Van Dijk (derde) viert teamzege in LBL

Zondag 04 oktober 2020

Women - Lizzie Deignan is winnares geworden van Luik-Bastenaken-Luik.

De Britse soleerde naar de winst. Grace Brown werd tweede, Ellen van Dijk - ploeggenote van de winnares bij Trek Segafredo - werd derde.

Negen koplopers waren mee in wat later de beslissende slag bleek te zijn. Behalve Deignan, Brown en Van Dijk waren daar ook Marianne Vos en Amy Pieters bij. Net als Labous, Aalerud, H. Barnes en Reusser.

Op de Redoute trok Deignan ten aanval. Toen was al duidelijk dat het peloton met onder anderen Van Vleuten, Van der Breggen en Vollering te laat zou komen. Brown maakte het nog spannend, maar Deignan hield stand. 

Van Dijk: "We hadden bedacht om een kopgroep te creëren op de Cote de Wanne met een goede leadout van twee ploeggenotes. Ik  viel aan op de top en we reden met een aantal rensters weg. Lizzie kwam naar onze groep toe gesprongen, tot mijn verrassing, want dat was het plan niet. Maar ze gaf de vlucht een flinke impuls."  

Deignan zei: "Ellen zei tegen me aan te vallen op La Redoute. Dat deed ik en ik keek niet meer om. Het was nog spannend met Brown vlak achter me, maar ik kraakte niet." 

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl