Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gieten dit jaar op compact parcours

Maandag 05 oktober 2020

Offroad - Rond de zandafgraving aan de Nijslootsweg zal zondag de 45e editie van de veldrit van Gieten worden verreden. Het parcours is dit jaar drastisch gewijzigd ten opzichte van de voorgaande jaren. Het is compacter waardoor alles nog overzichtelijker wordt en voor de renners is het selectiever geworden. Herstelzones zitten er nagenoeg niet in. 

Naast de aanpassing van het parkoers is er door de COVID-19 maatregelen veel meer veranderd. Zo heeft de organisatie, Stichting Wieler Promotie Oostermoer,  moeten besluiten om alle jeugdwedstrijden uit het programma te halen en enkel door te gaan met de twee elite-wedstrijden. Dit allemaal met veel pijn in het hart want jeugdwielrennen staat in Gieten hoog in het vaandel en was er juist dit jaar nog weer een extra categorie toegevoegd, namelijk een wedstrijd voor junior-vrouwen. Helaas kan dit vanwege het virus niet doorgaan.  Door de twee elite-wedstrijden wel door te laten gaan is de organisatie in ieder geval verzekerd van veel tv-aandacht. Ook moet het programma worden afgewerkt zonder publiek en gasten. Gieten is de eerste veldrit van het Superprestige klassement en één van de eerste grote internationale crossen in Europa.

Grote deelname                                                                                                                                             Veldrijders en veldrijdsters zijn blij dat ze van start kunnen gaan. Massaal is ingeschreven beide categorieën zijn dan ook volledig volgeboekt.  Bij de elite mannen / U23 staan maar liefst 85 deelnemers op de startlijst en bij de elite vrouwen / U23 een 75-tal rensters. Onder hen vele grote namen en maar liefst vijf regerend wereldkampioenen: Ryan Kamp (beloften), Thibau Nijs (junioren), Ceylin del Carmen Alvarrado (vrouwen elite),  Marion Norbert Riberolle (belofte vrouwen) en Shirin van Anrooij (junior vrouwen).  De enige regenboogtrui die ontbreekt is die van Mathieu van der Poel.

Wel staan bij de elite renners als Toon Aerts, Eli Iserbyt (winnaar Gieten 2019), Laurens Sweeck, Lars van der Haar, Michael Vanthourenhout, Corné van Kessel en Quinten Hermans aan het vertrek. Bij de  vrouwen elite o.a. Annemarie Worst,  Yara Kastelijn, Sanne Cant, Inge van der Heijden, Manon Bakker, Aniek van Alphen,  Ellen van Loy en Lucinda Brand.

Vanwege de rechtstreekse tv-uitzendingen is het dagprogramma aanzienlijk aangepast. Op 11 oktober wordt ook de wielerklassieker Gent-Wevelgem verreden. Deze Vlaamse klassieker wordt o.a. in België live uitgezonden. Hun aanvangstijden zijn enigszins aangepast en de aanvangstijden van Gieten zijn hier weer op vastgesteld. Hierdoor zijn beide live-uitzendingen achter elkaar te bekijken. De eerste wedstrijd voor elite vrouwen start om 16.00 uur, gevolgd door de elite mannen om 17.15 uur.

Foto: © Sportfoto

 

 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl