Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hoogerheide schrapt WB-veldrit deze winter

Woensdag 07 oktober 2020

Offroad - De organisatie van de wereldbekerveldrit in Hoogerheide heeft deze finale van de coupe du monde laten schrappen vanwege de onzekerheid rond het coronavirus.

Dat meldt de UCI in een verklaring. De veldrit op de Brabantse Wal is zeker niet de enige, want ook Koksijde, Diegem, Villars en Besançon lieten zich van de kalender halen. Zonhoven is nog onzeker.

Hoogerheide geldt altijd als de laatste test voor het WK. De wedstrijd was voorzien voor 24 januari. 

“Het Coronavirus zadelt de samenleving al maanden op met de nodige beperkingen. Gedisciplineerd omgaan met de van overheidswege opgelegde regels trekken een zware wissel op de individuele vrijheid van de bevolking en zo ook op onze organisatie. In alle openheid en wijsheid is met de gemeente en Flanders Classics gesproken over het al dan niet door kunnen laten gaan van de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide. Wetende dat een opzet zoals men van ons gewend is met grote toeschouwers aantallen en VIP-genodigden niet mogelijk zou zijn, is er uitvoerig gekeken naar een event over twee dagen met beperkt publiek en een event zonder publiek. Beide opties bleken met de huidige geldende richtlijnen voor ons als vrijwilligersorganisatie niet haalbaar” legt voorzitter Jan Prop uit.

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl