Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Empel is tiende op WK MTB

Donderdag 08 oktober 2020

Offroad - Fem van Empel is op het wereldkampioenschap crosscountry voor junior-vrouwen in het Oostenrijkse Leogang op een tiende plaats geëindigd.

De mountainbikester uit het team van Pauwels Sauzen-Bingoal passeerde de finish op 8.37 minuten van de kersverse wereldkampioene Mona Mitterwallner. De 18-jarige thuisrijdster uit Silz, die vorig jaar tijdens het WK crosscountry nog een tweede plaats behaalde, was ongenaakbaar. Mitterwallner, die pas aan haar vierde seizoen als mountainbikester bezig is, leidde van start tot finish en had aan het einde van haar race, die onder zware omstandigheden werd verreden, bijna twee minuten voorsprong op de Duitse Luisa Daubermann. Aneta Novotna uit Tsjechië kreeg het brons omhangen. Nationaal crosscountrykampioene Puck Pieterse - die in de beginfase van de wedstrijd om de medailles mee streed - finishte als elfde.

Chris van Dijk was bij de junioren op plaats zeventien de best geklasseerde Nederlander. Van Dijk, die vanaf plaats veertig liefst 23 bikers passeerde, moest achtereenvolgens wereldkampioen crosscountry Lennart-Jan Krayer uit Duitsland, de Zwitser Janis Baumann en de Fransman Luca Martin voor zich dulden.