Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Veldritkalender Van der Poel krijgt vorm

Donderdag 08 oktober 2020

Offroad - Golazo, organisator van de Trofee Veldrijden, heeft wereldkampioen Mathieu van der Poel weten te strikken voor zes crossen.

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) rijdt deze winter vier manches uit de Trofee Veldrijden. Starten doet hij in de Scheldecross in Antwerpen, op 12 december (de derde manche van het seizoen). Hij zou ook de drie daaropvolgende wedstrijden uit het regelmatigheidscriterium mee pikken: de Azencross in Loenhout (29/12) gaat niet door, de GP Sven Nys in Baal (1/1) en de Flandriencross in Hamme (23/01) wel. De vier overige manches van de Trofee Veldrijden vallen buiten de periode waarin Mathieu van der Poel deze winter crosst.

Tussendoor verschijnt Mathieu van der Poel ook op de Wereldbekerwedstrijd in Namen (20/12) en de Ethias Cross in Bredene (30/12), twee andere crossen die Golazo - naast de volledige Trofee Veldrijden - organiseert.

Mathieu van der Poel kijkt al uit naar het veld: "Ik ben in de eerste plaats blij dat deze wedstrijden doorgaan ondanks de huidige situatie. Mijn veldritseizoen begint zo ook vorm te krijgen. Ik wil in de maanden december en januari zoveel mogelijk crossen. Dit zijn zes mooie crossen, allemaal vaste waardes op de kalender die in het verleden altijd voor spektakel hebben gezorgd. Uiteraard blijft het niet bij deze zes, binnenkort zullen we nog extra wedstrijden bekendmaken. Hoe dan ook kijk ik er naar uit om deze winter weer het beste van mezelf te geven."

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl