Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Alvarado wint brons op WK MTB vrouwen -23

Zaterdag 10 oktober 2020

Offroad - Offroad- Ceylin del Carmen Alvarado heeft op het WK Crosscountry voor belofte-vrouwen (U23) in het Oostenrijkse Leogang een derde plaats behaald.

De Rotterdamse uit het team van Alpecin-Fenix lag in de eerste ronde nog in de slag met de Haley Batten, maar bij het ingaan van de tweede ronde passeerde zij de Amerikaanse. Alvarado consolideerde de derde plaats achter de ongenaakbare wereldkampioene Française Loana Lecomte en de Hongaarse Kata Blanka Vas.

Anne Tauber was bij de elite-vrouwen op plaats 21 de best geklasseerde Nederlandse. De mountainbikester uit het team van CST PostNL eindigde op 10.35 minuten van de Franse wereldkampioene Pauline Ferrand-Prevot, die van start tot finish leidde. ‘’Ik wist dat het onrealistisch zou zijn om mijn zevende plaats op het WK vorig jaar in Canada te verbeteren, maar heb voor mijn gevoel wel een goede race gereden’’, wees Anne Tauber op de mindere achterliggende wedstrijden. ‘’Ik viel bij de start wat terug, maar er was voldoende ruimte om terrein terug te winnen. Er zat een zware klim in, maar ik kwam goed omhoog en ging met vol overgave de afdaling in. Ik had weer zicht op de vijftiende plaats, maar door een dipje viel ik weer iets terug. Ik ben tevreden over mijn race, de benen voelden goed, had weer de power en ik maakte weinig fouten. Het vertrouwen van deze race neem ik mee naar het EK in Zwitserland volgende week’’, aldus analyseerde de Nijmeegse Anna Tauber haar cross. De Italiaanse Eva Lechner won na een felle sprint met de Australische Rebecca McConnell de strijd om het zilver, achter Pauline Ferrand-Prevot. Sophie von Berswordt eindigde op plaats 34 op één ronde. Nationaal kampioene Anne Terpstra stapte na één ronde af met ademhalingsproblemen.

Tekst: Dan Rolandus

Foto: © Sportfoto

 

 

 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl