Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jumbo-Visma uit Giro na positieve coronatest Kruijswijk

Dinsdag 13 oktober 2020

Elite men - Jumbo-Visma start niet meer in de tweede week van de Giro d'Italia. Steven Kruijswijk testte positief op corona. Zijn team besloot verdere gevallen niet af te wachten.

Voor Kruijswijk komt het nieuws van de positieve test erg onverwacht. “Ik voel me gewoon fit. Ik kan het dan ook niet bevatten dat ik het heb opgelopen. Het is een heel grote teleurstelling om dit nieuws te krijgen. Binnen de ploeg nemen we veel maatregelen en het is jammer dat ik op deze manier de Giro moet verlaten.”

Alle anderen binnen het team werden negatief getest. Zij mogen van start gaan in het vervolg van de Italiaanse ronde. Maar besloten dit niet te doen.

Kruijswijk kent daarmee opnieuw pech. Nadat hij al eens in het roze viel in de Giro, miste hij dit jaar de Tour de France door een val in de voorbereiding.

MITCHELTON-SCOTT EN MATTHEWS UIT KOERS

Ook bij Mitchelton-Scott werden nieuwe gevallen geconstateerd, nadat eerder al Simon Yates met corona-klachten de ronde had moeten verlaten. Dat betekent dat de Australische ploeg geheel uit koers gaat.

Ook Michael Matthews van Team Sunweb verlaat de ronde. Bij een nieuw geval zal het gehele team - inclusief Wilco Kelderman - de ronde moeten verlaten.

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl