Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lockdown treft strandraces: verplaatsingen en annuleringen

Donderdag 15 oktober 2020

Offroad - De mountainbike strandraces van Texel aanstaande zondag en Hoek van Holland-Den Helder op zondag 1 november gaan vanwege de gedeeltelijke lockdown niet door.

De organisatie Exventure Sports & Events gaat voor Texel en HvH-DH op zoek naar een andere datum. "Het is bijzonder jammer, maar de nieuwe regelgeving van 13 oktober laat geen andere keus om deze wedstrijden te verplaatsen. Er gaan veel strandraces niet door. Als het even kan willen wij gewoon organiseren, proberen in samenspraak met andere organisaties een geschikte datum te vinden. Wij volgen de regels van het protocol, hebben als organisatie ook de verantwoordelijk. Het is te hopen dat er over een week of vijf weer lucht uit de koker komt om te kunnen organiseren. We organiseren immers wedstrijden in de buitenlucht. De strandrace van Scheveningen op 29 november blijft vooralsnog in de planning staan’’, aldus Alex Schuttert.

Het bestuur van de Derp Bikers Beachrace in Egmond aan Zee, vorig jaar gewonnen door Ronan van Zandbeek en Mirjam de Bruijn, had al eerder besloten om door de uitbraak van het Covid-19 dit jaar geen race te organiseren, maar uit te kijken naar 2021. De Strandrace Katwijk Fietst (met Johnny Hoogerland en Tessa Neefjes winnaars in 2019) gaat ook niet door. De strandraces van Petten (Winnaars Ramses Bekkenk en Nina Kessler 2019) en Duin tot Duin Race (Ivar Slik en Tessa Neefjes 2019) in Julianadorp zijn nog onzeker. ‘’We zijn in deze tijd van Corona nog niet met organiseren bezig’’, wil Tinie Jansen nog niet te ver vooruitkijken.

De RegioBeach Races in Ouddorp en Hellevoetsluis (5 december, 2 en 23 januari) blijven op de kalender. "We moeten alleen naar een nieuwe datum uitzien voor de Strandrace van ’t Gorsje in Ouddorp, die op 24 oktober stond gepland. We proberen de kleine strandraces gewoon door te laten gaan’’, hoopt organisator John Roos op betere tijden. De Deining Strandrace-Castricum ging op 15 december 2019 niet door vanwege de zware storm, die langs de Noordzeekust trok. Een datum voor de editie 2020/’21 is nog niet bekend. Egmond-Pier-Egmond in Egmond aan Zee staat voor zaterdag 9 januari 2021 op de kalender.

Eerbied

De organisatie van de Westland Beach Challenge in ’s-Gravenzande heeft besloten om de strandrace op 24 januari vanwege de onzekere toekomst van Corona te annuleren. "We hebben te maken met een aangepaste regelgeving vanwege de Corona. Hoe dit zich verder ontwikkelt weet niemand. Wij moeten elk jaar drie vergunningen aanvragen en zien hierin toch beperkingen om deze te verkrijgen. Gemeentes (Westland en Rotterdam, DR) zullen terughoudend zijn in het verstrekken van vergunningen. Daarnaast heeft ook het karakter van ons evenement te maken met onze besluitvorming. De strandrace is gerelateerd aan goede doelen die wij ondersteunen. Gekeken naar de moeilijke situatie in het bedrijfsleven vinden wij het op dit moment niet gepast om sponsoring te vragen aan bedrijven om ons evenement te ondersteunen. Dit voelt voor ons niet goed, waarop we hebben besloten om de editie van 2021 te annuleren. Wij kijken er naar uit om ons evenement weer te organiseren in 2022’’, aldus het bestuur van Business People Westland MTB Beach Challenge.

NK Strandrace

De strandraces van Noordwijk en Renesse staan op respectievelijke 31 januari en 7 februari op de kalender. Het NK Strandrace in Wijk aan Zee zal op 14 februari 2021 worden georganiseerd. De Farm Frites Strandrace van Rockanje staat nog niet op de strandkalender. De MTB-strandrace op Ameland staat gepland op 6 en 7 maart 2021, maar de organisatie heeft de inschrijving uitgesteld tot 15 november in verband met de Covid-19 pandemie. De organisatie wacht de huidige ontwikkelingen af en zal begin november publiceren of de inschrijving daadwerkelijk half november weer zal worden opengesteld.

Als de vooruitzichten goed zijn, dan mogen Ivar Slik en Nina Kessler hun Europese strandtitel op 6 december verdedigen tijdens het EK in het Franse Duinkerke. (Dan Rolandus)

 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl