Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nieuwe voorzitter Kiremko Nacht van Woerden

Dinsdag 20 oktober 2020

Elite men - Vandaag, op de dag dat de 20ste Kiremko Nacht van Woerden zou plaatsvinden, draagt Arjan van der Horst na negentien jaar de voorzittershamer over aan Marien Groenendijk.

Van der Horst heeft goed nagedacht over een geschikt moment maar dat is er bijna niet. “Doe je dit bij het 20-jarig voorzitterschap, bij het 50-jarig bestaan van onze stichting of bij Woerden 650 jaar stadsrechten in 2022?” Voor hem kwamen allerlei redenen samen om de voorzittershamer nu over te dragen. “Ten eerste omdat de Nacht dit jaar niet doorging vanwege Corona en er ook daardoor allerlei nieuwe wet- en regelgeving op onze sport afkomt. Ook is er discussie over de opzet van het veldrijden en de vergoeding aan de renners.” Dat zijn net als de vraag hoe je met publiek en met sponsoren omgaat vraagstukken die een langere adem vergen. “Ik vond het verstandig dat er een nieuwe voorzitter mee aan de slag gaat.” 

Binding is belangrijk

Marien Groenendijk is eigenaar van Groenendijk Bedrijfskleding maar sinds 1 januari van dit jaar geen directeur meer. “Dat betekent dat ik wat meer tijd heb voor andere dingen. Omdat ik de wielersport en specifiek het veldrijden erg leuk vind, ga ik graag met al deze nieuwe vraagstukken aan de slag.” Van der Horst is blij met zijn opvolger. “Hij fietst zelf ook, komt uit het bedrijfsleven en weet dus heel goed wat sponsors beweegt en het belangrijkste is zijn binding met Woerden, hij is er geboren en getogen.”

Sterk team

De nieuwe voorzitter zal niet direct allerlei dingen veranderen. “Ik stap op een rijdende trein met een sterk team en wat goed gaat moet je niet willen veranderen. Op termijn zal ik wel wat nuances aanbrengen, maar dat doen we als bestuur samen.” Van het bestuur kent hij overigens de meeste leden al. “Met twee van hen fiets ik geregeld, dus dat praat al heel gemakkelijk.” Wat hij zeker niet zal veranderen is de koppelcross. “Dat kinderen samen met de profs kunnen fietsen is zo’n leuk onderdeel dat Arjan destijds heeft bedacht, dat blijft erin.”  

Men hoopt dat we volgend jaar wel weer een Kiremko Nacht van Woerden kunnen houden. “Het is een unieke koers in het centrum van Woerden met veel publiek en een geweldige sfeer. Ook de renners verheugen zich er altijd op.”

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl